tiistai 8. maaliskuuta 2011

Fyrkka on styrkkaa

Taisi olla ensimmäinen kerta Kääpiökoirayhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajuuteni aikana, kun joudun jättämään SKKY:n toissaviikkoisen hallituksen kokouksen väliin.
Jonkun kerran olen toki itsekkäästi siirtänyt kokousta, kun samalle päivälle on ilmaantunut muita menoja. Viimeksi näin kävi tammikuussa, kun suunnitellulle kokouspäivälle osuivat ulkoministerin vaalipippalot.
Nyt jouduin toteamaan, että vaikka koira-asiat ovat joidenkin mielestä elämääkin suurempia, jotkut asiat menevät niidenkin edelle. Sitä paitsi, kun meillä on osaava hallitus, ei siellä välttämättä puheenjohtajaa joka asian hoitamiseen kaivata.
Asialistalla olivat vuosikokousasiat, jotta tilit ehditään tarkastaa ja muut asiakirjat saadaan valmiiksi vuosikokoukseen mennessä. Rahojen osalta olikin hyviä uutisia, sillä rahastonhoitaja raportoi viime vuoden erinomaisesta taloudellisesta tuloksesta – siitäkin huolimatta, että vuosijäsenen jäsenmaksu on ollut vaatimattomat 15 euroa ja erikoisnäyttelynkin ilmoittautumismaksu oli halvimmillaan 17 euroa.
Kun talous on vakaa, silloin ei tarvitse käydä koko ajan jäsenten kukkarolla ja on hieman rahaa pahan päivän varallekin, eli fyrkka on styrkkaa, kuten joku totesi. Jäsenmaksuihin ja näyttelyn ilmoittautumismaksuihinkaan ei ole tarvetta tehdä korotuksia. Esimerkiksi tänä vuonna pörssiosakkeista saamamme osinkotulot kohosivat lähes 30 prosenttia edellisvuodesta, vaikka osakemarkkinoilla ei tullutkaan sellaista osinkoilottelua, jota jotkut olivat ennustaneet.
SKKY:n taseen loppusumma on sekin noussut hyvää vauhtia kaksinkertaistuen reilussa viidessä vuodessa.
SKKY taitaa muuten olla ainut koirayhdistys, joka julkaisee vuosittain tuloslaskelmansa ja taseensa paitsi jäsenlehdessä myös internetissä, missä niitä voi tarkastella viimeisten 10 vuoden ajalta, kun mielestämme niissä ei ole mitään salattavaa.
Tuota samaa avoimuutta olen peräänkuuluttanut jo vuosia kattojärjestöltämme Kennelliitolta, mutta jostain syystä esitykset eivät ole saaneet vastakaikua, vaikka avoimuuden pitäisi olla päivän sana. Mallia voisi ottaa vaikka Suomen Hippos ry:ltä, jonka sivuilta löytyy vuosikertomus ja tilinpäätöstiedot sekä Hippos ry:n, sen yhtiöiden ja konsernin osalta.
PS. Rahoista puheen ollen: joku viisas totesi, että elämässä parhaat asiat ovat ilmaisia, mutta miksi ihmeessä toiseksi parhaat ovat niin himskatin kalliita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti