sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kirjoja odotellen

Ehdin jo tuskailla uusimman kirjapaketin viipymistä – kunnes hoksasin, että oma vika. Olin laittanut samaan tilaukseen ennakkotilauksen Colm Tóibínin uudesta novellikokoelmasta The Empty Family, joten tilaus odotteli sen ilmestymistä.
Dublinissa ja New Yorkissa asuva Tóibín ei taida olla kovin tuttu suomenkieliselle lukijakunnalle, mutta asia korjautunee piakkoin, kun hänen romaaninsa Brooklyn ilmestyy suomeksi. Se on hienosti kirjoitettu New Yorkiin monen muun irlantilaisen tapaan siirtolaiseksi muuttaneen nuoren tytön tarina. Suosittelen.
Muita paketissa olleita kirjoja ovat Dave Eggersin palkittu Zeitoun, kertomus yhden perheen kohtaloista New Orleansissa ennen ja jälkeen hirmumyrky Katrinan ja Christina Asquith’in kirja Sisters at War, jossa kuvataan kahden irakilaisen naisen selviytymistä sota-ajan Irakissa USA:n johtaman liittoutuman maihinnousun jälkeen.
Ensimmäisenä taidan kuitenkin tarttua Devonshiren herttuattaren Deborah Mitfordin muistelmateokseen Wait for Me! Herttuatar kuuluu värikkääseen Mitfordin sisarussarjaan, joista yksi, Diana, oli naimisissa sodanajan natsisympatioistaan tunnetun Sir Oswald Mosleyn kanssa. Kirja vilisee tunnettuja hahmoja poliitikoista kuninkaallisiin, joten odotan sen olevan viihdyttävää lukemista.

***
Kirjoista puheen ollen: blogin vakituinen lukija pyysi minua tarkistamaan seuraavan kerran kulmakunnan kulttuurikuppilassa Sikalassa eli Sea Horse’ssa käydessäni, onko Sikalan historiasta kertovaa kirjaa saatavana.
Tehtävä tuli suoritettua, kun piipahdin äskettäin lounaalla Sikalassa. Tuore silakka oli loppu, mutta vorsmack, pariloitu maksa ja juustokakku maistuivat, ja niin maistui viinikin, joten lounas venyi lähes viisituntiseksi. (Mikäs oli nautiskellessa, kun seurueen herrasmies huolehti laskusta!)
Ja vastaus on, että Lamppu Laamasen kirjoittamaa Ravintola Sea Horse – lyhyt oppimäärä – kirjaa on saatavana sekä Sikalasta että Akateemisesta kirjakaupasta. Sikalassa ostettuna on kuulemma hieman halvempi.

1 kommentti:

  1. Kiitos tehtävän suorittamisesta!
    Kirjan olin ajatellut antaa lahjaksi. Myöhästyin, sen vastaanottaja ehti poistumaan keskuudestamme. Muistelutilaisuuden "jatkot" vietettiin Sea Horsessa, joten kuppila oli viimeiseen asti mukana kuvioissa.
    Silakat oli muuten loppu myös silloin pari viikkoa sitten! Voi tätä maailman muuttumista! Sikalassa ei silakoita!

    VastaaPoista