torstai 8. syyskuuta 2011

Höyrytään yhdessä

Joskus on hyvä höyrytä epäkohdista, varsinkin kun löytää hengenheimolaisen, joka on samaa mieltä.
Pari päivää sitten soitti lukija länsirannikolta. Vaikka onkin koiraihminen, hän seuraa innokkaasti tennistä televisiosta ja soittaa yleensä grand slamien aikaan vaihtaakseen mielipiteitä pelaajista ja matseista.
Nyt oli kysymyksessä New Yorkin Flushing Meadows’issa pelattava U.S. Open, joka on valvottanut toista viikkoa lähes koko yön.
Yhdessä hutkimme oikein olan takaa Eurosportin kansainvälisen kanavan toista suomenkielistä selostajaa, joka töksäyttelee jos jonkinlaisia tyhmyyksiä sen sijaan, että analysoisi pelin kulkua asiantuntijan tapaan kuten Eurosport-kakkosen brittiselostajat tekevät.
Kerroin kääntäneeni lopulta kanavaa, kun kaveri selosti ”Mörrin” ottelua. Jos olisi kuunnellut vain ääntä, olisi ihmetellyt, kuka tuollainen Mörri on. Kuva kuitenkin kertoi, että kysymyksessä oli kahden borderterrierin omistaja Andy Murray. Viimeinen pisara oli sitten ”Rokerin” ottelu, kun Sveitsin Roger Federer pelasi.
Ei olisi kannattanut höyrytä, koska nyt New Yorkissa on satanut kaksi päivää ja juuri kun on varustautunut sohvalle ilta- ja yösessiota varten, tuleekin ilmoitus matsien peruuttamisesta.

***
Pankeista höyrysin pankkialan tuttavan kanssa, kun Nordean pankkilaiset olivat marssineet ulos vastalauseena tuleville henkilökuntasupistuksille.
Lähes kaikki pankkiasiat on jo sälytetty asiakkaiden hoidettavaksi verkossa, mutta joskus on tilanteita, että myös visiitti pankkikonttoriin on välttämätön.
Muutama vuosi sitten ravasin useampaan kertaan Sampo-pankin konttoreissa Kääpiökoirayhdistyksen tilien takia, kun hihat paloivat pankin verkkopankkipalvelusotkujen yhteydessä.
Niinpä tilit päätettiin siirtää Nordean keskustan yrityskonttoriin. Sampo-pankista ei kuitenkaan päässyt noin vain eroon, vaan sieltä tuli tiliotteita nollasaldoisista tileistä, joita emme tienneet olevankaan. Nurkan takana olevassa konttorissa ei voitu auttaa, kun palvelivat vain henkilöasiakkaita, ja yrityskonttori oli kuulemma Hämeenlinnassa. Tehtiin taas uusia pöytäkirjaotteita ja lopulta saatiin tilit suljettua.
Nordeassa kaikki sujui hyvin, kunnes tuli ilmoitus tiliemme siirtämisestä Vallilassa toimivaan järjestöpankkiin. Protestoin sen verran voimakkaasti, että järjestöpankin johtaja tarjoutui tulemaan ihan Helsingin keskustaan kertomaan palveluistaan. En tarttunut tilaisuuteen saatuani vakuutuksen, että voimme hoitaa asioitamme myös entisessä konttorissa.
Viime viikolla pankkialan todellisuus tuli konkreettisesti eteen, kun piti viedä Kaivarin näyttelyn kolikkopussia pankkiin.
Kulman takana oleva Kaivopuiston konttori oli sulkenut ovensa jo elokuussa. Fiksusti päätin kävellä Fredan konttoriin, jossa tiesin olevan myös kolikkopisteen. Sielläkin oli lappu luukulla: konttori suljettu, lähin konttori Erottajankadulla.
Kun oli asioita Stokkalle, hyppäsin ratikkaan mennäkseni Aleksin World Trade Centerin konttoriin, jossa omia asioitanikin on hoidettu. Ei onnistunut. Lappu luukulla: konttori suljettu.
Seuraavaksi Mannerheimintien yrityskonttoriin, jossa olimme edellisenä perjantaina istuneet Puppu Schaumanin kanssa nostamassa Kaivarin näyttelyyn käteistä ulkomaisten tuomareiden matka- ja päivärahoja varten. Asian toimitettuamme istuimme selvittelemään maksuja ja kuljetuksia, ja aika hujahti niin nopeasti, että virkailijat tulivat kyselemään voivatko auttaa, kun oli konttorin sulkemisaika. Sen sijaan, että olisivat heittäneet meidät ulos, tarjosivat kahvia, mitä ei tapahdu joka päivä.
Ennen kuin seuraavan kerran lähden kiertelemään rahakassin kanssa kaupungilla, otan asioista selvää. Eihän sitä tiedä, vaikka tulisi ryöstetyksi kuten ennen Stokkan ruokaosastolla, mutta se onkin jo toinen juttu.

***
Nämä kääpiökoirien omistajat tuntuvat olevan aivan oma rotunsa. Ex-naapuri soitti terveisiä Hollannista (virallisesti Alankomaista) ja käski googlettamaan ”Sissi Eerikinkadulla” . Tein työtä käskettyä ja siellähän Sissi-chihuahua räksyttää ohikulkijoille YouTuben videossa. Mitä tekee ex-naapuri: ei mitään, sillä eihän pikkukoiria saa komentaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti