perjantai 21. lokakuuta 2011

Diplomaattikoira Deckard


Koiramme-lehden uusimmassa numerossa on mielenkiintoinen artikkeli, jonka pääosassa on USA:n suurlähettilään Bruce Oreckin ja vaimonsa Codyn omistama aprikoosinvärinen isovillakoira Deckard.
Kuten haastattelussa todetaan, Deckard ei ole käynyt näyttelyissä, vaikka onkin AKC:n rekisterissä – poikkeuksena Kääpiökoirayhdistyksen Kaivopuiston näyttely viime vuonna.
Siellä Deckard isäntineen ja emäntineen olivat kunniavieraina jakamassa palkintoja isossa kehässä. Tekivät he myös kunniakierroksen kehässä.
Ja suosio ja julkisuus oli taattua, sillä harva diplomaattikoira on päässyt myös Ruotsin kennelklubin Hundsport-lehden sivuille Deckardin tapaan.
Ylläolevassa David Daltonin kuvassa olemme Heidi Strengin kanssa tervehtimässä suurlähettilästä ja hänen diplomaattikoiraansa, jonka edeltäjiin USA:n lähetystössä on kuulunut suurlähettiläs Jim Goodbyn ja vaimonsa Priscillan norwichinterrieri.
Niihin aikoihin suurlähetystön huushollipuolta hallitsi kaksi venäjänvinttikoiraa. Niiden kerrotaan jopa hajottaneen pienen mielenosoituksen poikasen suurlähetystön portilla, kun omistaja päästi ne irti!
Myös Italian suurlähettilään tuossa kulman takana Eirassa olevan residenssin pihalla näkyi jotakin vuosia sitten rhodesiankoiria, mutta nyt sieltä ei ole haukkua kuulunut. Lieneekö koiraton isäntäväki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti