sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Imartelevaa!

Kissa elää kiitoksella – ja bloggaaja ilmaisesta mainonnasta!
Niinpä olin hyvin imarreltu, kun Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Suni katsoi jälleen aiheelliseksi mainostaa blogiani puheenjohtajan palstallaan Koiramme-lehdessä.
Hän kertoo, miten olen tässä blogissa maininnut Suomen Kääpiökoirayhdistyksen esityksestä Kennelliiton Koirarekisteriohjeen palauttamiseksi liiton valtuuston hyväksymistä vaativaksi Koirarekisteri- ja rotukirjasäännöksi. Päätös asiasta tehtiin jo viime kesäkuussa, joskin se julkistettiin vasta, kun asiaa koskeva paperi oli lähtenyt Kennelliittoon.
Suni arveli minun tuntevan asian, kun olen ollut aikanaan kasvattajatoimikunnan puheenjohtajana laatimassa nykyistä koirarekisteriohjetta.
Niin olinkin, mutta sen jälkeen on Vantaanjoessa virrannut paljon vettä.
Kasvattajatoimikunnan aikanaan esittämään koirarekisteriohjeeseen tehtiin useita muutoksia, jotka tekivät sen entistä monimutkaisemmaksi.
Sen jälkeen koirarekisteriohje siirtyi Jalostustieteellisen toimikunnan valmisteltavaksi. Vuosien varrella sitä on muutettu niin useaan kertaan, etteivät tavalliset harrastajat tahdo perässä pysyä.
Myös Ei jalostukseen -rekisterin käyttö on muuttunut viime vuosista alkuperäisestä tarkoituksestaan eli kasvattajan oikeudesta rekisteröidä kasvattamiaan koiria EJ-rekisteriin katsoessaan, ettei koiria tulisi käyttää jalostukseen. Nythän tähän rekisteriin on siirretty koiria myös Kennelliiton toimesta muilla perusteilla.
Sen jälkeen myös FCI on päättänyt (jo viime vuonna), ettei CACIB-vahvistuksia ja kansainvälisen valion arvoja myönnetä koirille, joiden sukutaulussa on ns. liitännäisrekistereihin kuuluvia koiria.
Suomen osalta tämä koskee ER- ja EJ-rekistereissä olevia koiria, joten koirarekisteriohjeen remontti on enemmän kuin paikallaan.
Olen myös edelleen samaa mieltä kuin olin kirjoittaessani asiasta kesäkuun alussa, eli kysymyksessä on aivan yhtä tärkeä sääntö kuin koiranäyttelyjä ja yksittäisten rotujen kokeita koskevat säännöt, joten kenttää edustavan valtuuston on saatava sanoa sanansa asiaan.
Ettei käy niin kuin viime kevään valtuuston kokouksessa, jossa ei otettu käsiteltäväksi Labradorinnoutajakerhon valitusta epävirallisiin rekistereihin kuuluvien koirien hyväksymisestä koirarekisteriin, koska asia kuului Kennelliiton hallituksen päätösvaltaan.

***
Ilmeisesti koirien rekisteröiminen ja Kennelliiton koirarekisteriohje kiinnostavat laajemminkin, koska asiaa koskevat kaksi blogimerkintää ovat olleet tänä vuonna tämän blogin luetuimpia merkintöjä heti Kennelliiton hallituksen coton de tuléar-päätöstä koskevien kommenttien jälkeen.
Muita paljon luettuja merkintöjä ovat olleet Hachiko-koiran tarina ja kommentit Guggenheim-museon mahdollisesta tulosta Helsinkiin ja Venetsian Guggenheim-museon koirahistoriasta.
Jostain syystä palstalla on käynyt silloin tällöin samanaikaisesti myös satoja lukijoita Venäjältä. Lieneekö niin, että maininnat Neuvostoliitosta, Venäjästä ja Putinista saavat heti aikaan reaktion?
Putinilla (jolla on tietääkseni jopa näyttelyssä esitetty labradorinnoutaja) on tällä hetkellä meneillään presidentinvaalikampanja, josta ei huvittavia piirteitä puutu.
Jokin aika sitten hänet esitettiin sukeltamassa meren pohjasta toista tuhatta vuotta vanhoja ruukkuja – mutta kuinka ollakaan, hänen tiedottajansa joutui myöntämään, että ruukut oli asetettu sinne varta vasten Putinin löydettäväksi! Eli eivät vippaskonstit myönteisen julkisuuden aikaansaamiseksi aina onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti