keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kun talvi yllätti…

Me suomalaiset olemme aika ajoin vähän lapsellisestikin rinta rottingilla erinomaisuudestamme oli sitten kysymyksessä PISA-tutkimuksissa pärjääminen tai sijoittuminen kärkisijoille maailman vähiten korruptiosta kärsivien maiden listoille.
Ja tietenkin ylpeillään siitä, miten hyvin meillä pärjätään arktisissa talvioloissa. Tai pärjättiin joskus ennen, vaan ei pärjätä enää.
Viime perjantaina iltapäivällä Helsingissä alkoi räntäsade ja kipakka tuuli. Helsinki-Vantaan lentokentällä räntä oli lunta ja yllätyksenä se tuli (aivan kuin lumisade joulukuussa olisi yllätys).
Ensin odoteltiin portilla koneen lähtöä tunnin verran, sen jälkeen meidät pakattiin koneeseen, jossa istuttiin kaksi tuntia. Pois lentokenttärakennukseen ei päässyt, kun kansallisella lentoyhtiöllämme ei kuulemma ollut riittävästi kenttähenkilökuntaa. Yksi käsimatkatavaroiden kanssa matkaan lähtöä tehnyt matkustaja sentään päästettiin pois koneesta, kun hän totesi, ettei enää matkalle edes kannata lähteä.
Odotus korvattiin itse lennon aikana tarjoamalla pikkupulloista pari ruokalusikallista viiniä matkustajaa kohti!
Selityksenä oli, ettei lumenpoistokalustoa ollut riittävästi ja käytössä oli vain yksi kiitorata lähtevälle ja tulevalle liikenteelle. Oli joiltakin jäänyt säätiedotukset kuuntelematta.
Sunnuntai-iltana paluu sujui nopsaan – kunnes pääsin Helsinki-Vantaan lentokentälle. ”Priority”-lapuin varustettu matkalaukku ei tullut koskaan perille. Laukkua odotellessa ja katoamisilmoitusta täytettäessä saapui pari myöhässä ollutta lomalentoa, joten lentoaseman taksijonon kaaos oli valmis.
Siellä taksijonon tiimoilla pyöri jos jonkinlaista julkimoa Marco Bjurströmistä, Mika Häkkisestä ja Helsingin liikuntatoimen johtajasta sekä muutamasta entisestä television kollegasta alkaen. Jalkoja paleli nappaskengissä, kun ne saappaat olivat Tukholmaan jääneen matkalaukun sivutaskussa.
Laukku tuli viimein maanantai-iltana. Tiedä, milloin olisi tullut ilman tuota ”priority”-lappua. Ja flunssakin tuli.

***
Tiistai-iltana oli sitten Lucia-kulkue Aleksanterinkadun ja Suurkirkon tienoilla, joten kolmosen ratikka oli korvattu Kauppatorille menevillä busseilla. Kyllä oli kylmä tuuli Kapteeninkadun ja Tehtaankadun kulmassa ratikkaa/bussia odottaessa, mutta hyvää oli Sundmans Krogin haukimureke ja omena-mantelipannukakku vaniljavaahdon kera!
Nyt sitten tällä viikolla on vielä Kennelliiton hallituksen kaksi kokousta ja, aivan kuin kenelläkään ei olisi mitään tekemistä joulua edeltävänä viikonloppuna, sunnuntaina pitää laittautua lentokentän kulmille ulkomuototuomareiden neuvotteluun, johon pitäisi vielä ehtiä koota ryhmätyökin, kun mieluiten käpertyisi vällyjen sisään lukemaan hyvää kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti