keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vaalikampanjakoirat

Jos meidän presidenttiehdokkaidemme koirat esiintyivät erilaisissa mainoksissa ja esittelyissä, USA:n presidentinvaaleissa panokset ovat vielä kovemmat, koirillakin.
Istuvan presidentin Barack Obaman portugalinvesikoira näyttää pysytelleen Valkoisessa talossa. Republikaanien ehdokaslistoja alkuvuoden johtanut monimiljonääri Mitt Romney sen sijaan on saanut vastaansa Dogs against Romney – eli koirat Romney’a vastaan kampanjan.
Kampanja sai laajempaa näkyvyyttä tiistaina, kun Mitt Is Mean – kylttejä kantava joukko koiranomistajia koirineen osoitti mieltään New Yorkin Madison Square Gardenin ulkopuolella Westminsterin koiranäyttelyn aikana.
Kampanjan juuret juontavat 25 vuoden taakse, jolloin Romneyn kerrotaan matkustaneen perheineen farmariautolla Bostonista Kanadaan lomalle. Perhe istui sisällä autossa, mutta perheen Seamus-koira sai matkata laatikossa auton katolla muiden matkatavaroiden seassa.
Kampanjan käynnistäneet koiranomistajat ovat sitä mieltä, etteivät he halua presidentiksi miestä, joka osoittaa tällaista piittaamattomuutta koiransa hyvinvoinnista. Romneyn selitys, jonka mukaan koira tykkäsi matkustamisesta auton katolla, on kaikunut kuuroille korville.
Nyt sitten kampanja on poikinut internetsivut, facebook- ja twitter- ryhmät ja amerikkalaiseen tyyliin myyntituotteita T-paidoista koirien kaulahuiveihin, joissa julistetaan tämän mopen matkaavan sisällä autossa!
Lieneekö kampanjalla ollut vaikutusta, mutta viimeisimmät mielipidetiedustelut osoittavat toisen republikaanien ehdokkaan, entisen senaattori Rick Santorumin kirineen Romneyn rinnalle.

***
Perinteisesti helmikuun toisena maanantaina ja tiistaina pidetyn Westminsterin koiranäyttelyn rotu- ja ryhmäkilpailujen videoita voi seurata osoitteessa www.westminsterkennelclub.org.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti