torstai 28. kesäkuuta 2012

Hajamietteitä

Kyllä kesä on tullut.Jos sitä ei usko sään perusteella (kun on viileää ja joka toinen päivä sataa), ainakin urheilutapahtumien kalenteri on kesäajassa. Nyt on jo ehditty käydä tenniksen Ranskan avoimet ja golfin USA:n avoimet ja Wimbledonkin on jo hyvässä vauhdissa (ja on sielläkin satanut).
Ranskan avoimet kirvoittivat lukijan länsirannikolta tarttumaan puhelimeen. Siksi ei tarvinnut arvailla kuka soittaa, kun puhelin soi heti Jarkko Niemisen ja Andy Murrayn ottelun jälkeen. Lukija kyseli, että etkös sääkin ole sitä mieltä, että Niemisen pitäisi jättää tenniskentät, ettei meidän suomalaisten tarvitse hävetä. Samaa mieltä olin, sillä niin surkea hänen esityksensä oli, kun kipsi tuli. Eli sama ongelma kuin monilla suomalaisilla urheilijoilla isommissa koitoksissa – kun taidot eivät aivan riitä eikä henkinen kantti kestä.
Parissa myöhemmässä viestissä hän siunaili Eurosportin surkeaa selostajaa, kaveria nimeltä Arne Six, joka möläyttelee kaikenlaisia itsestäänselvyyksiä, etten sanoisi tyhmyyksiä. Samaa mieltä olen ollut ja yrittänyt siirtyä Eurosport- kakkosen puolelle, kun siellä englantilaiset selostajat tietävät sentään, mitä puhuvat.
Nyt Wimbledon on jälleen Canal+:lla ja Jari Hedmanin ääni on sentään rauhallisempi, ettei tarvitse samalla tavalla hermostua.
Ylilyönteihin hänkin syyllistyi hehkuttaessaan Niemistä, joka voitti ensimmäisen kierroksen ottelussa vaisusti pelanneen Espanjan Feliciano Lopezin. Kun kentällä koheltava Nieminen oli muka liekeissä ja liikkui kuin pantteri…
Ajattelin, että odotetaan seuraavaa ottelua, ja tänään tulikin sitten murskatappio tuntemattomalle USA-laiselle karsijalle.
Ainoa lohtu oli, että ottelua ei pelattu ns. televisiokentillä, joten koko maailman ei tarvinnut nähdä Suomen lippua heiluttelevaa punatakkista herraa eikä kuunnella suomalaisten fanien mekastusta, joka oli omiaan lätkämatsiin, mutta ei Wimbledoniin.
Tuo urheilutapahtumien televisiointi on oma lukunsa. Ennen Wimbledon ja monet muut tapahtumat lätkän MM-kisoista lähtien nähtiin julkisilla kanavilla, mutta nyt ne on järjestään siirretty maksukanaville.llmeisesti meidän julkisen palvelun televisiossa lasketaan, että suomalaisia ei kiinnosta mikään muu kuin hiihto tai ampumahiihto.

***
Unkarin kennelliiton MEOE:n sotkut ne vain jatkuvat.
Jossain vaiheessa ilmoitettiin, että MEOE ja valtiovalta olivat päässeet sopuun ja kennelklubi oli saanut armon aikaa ensi kesäkuun alkuun rekisteröidäkseen koiria ja järjestääkseen näyttelyjä.Kennelklubin puheenjohtaja ehti jo viestittää, että nyt neuvotellaan sopu kilpailevien rekistereiden kanssa.
Nyt viimeisin tieto kertoo, että tuo armonaika päättyykin vuoden vaihteessa. Joten en aio vielä tilata matkalippuja MV-näyttelyyn.
Myös Unkarin pentutuotanto jatkuu entisellään. Muutama viikko sitten tuli yhteydenotto unkarilaiselta kasvattajalta, joka valitti lähettäneensä Suomeen useita pentuja, jotka oli jätetty maksamatta, mutta joista joku oli saatu Suomen rekisteriin hänen väittämänsä mukaan virheellisesti, koska hänellä itsellään oli koiran vientisukutaulu. En voinut kuin neuvoa häntä tekemään ilmoituksen ostajan toiminnasta meidän Kennelliitollemme ja rikosilmoituksen poliisille, jos uskoo petoksen tapahtuneen. Vahingoniloisena tuumin, että antaapa kauppiaiden käräjöidä keskenään!

***
Koiraharrastajia seuratessa tulee joskus mieleen, ettei näillä kiihkomielisimmillä muuta elämää olekaan, muista harrastuksista puhumattakaan.
Siksi olin yllättynyt, kun pari viikkoa sitten olin sattumoisiin suomalaisten uutiskanavien varassa ja jopa hereillä YLE:n Aamutelevision aikaan.
Kukapa muu siellä esitteli mustia maatiaiskanojaan ja musta-brindleväristä maatiaiskukkoaan kuin Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola. Niin kansantajuisesti ja humoristisesti hän kanojaan ja kukkoaan esitteli, että ihmettelen, miksi häntä ei käytetä useammin, kun rotukoiria pitää puolustaa julkisuudessa. Kyllä hän koiristakin puhui, mutta totesi kanojen olevan helpompia lemmikkejä – niitä kun ei tarvitse nukuttaa sängyssä eikä peitellä viltin alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti