tiistai 12. heinäkuuta 2011

Tour de France ja Mondiale 2011

Taivaat aukenivat vähän aikaa sitten ja olin kuulevinani ukkosen jyrähdyksen, joten viime päivien upea sää taitaa olla tältä erää ohi. Oli kai liian hyvää kestääkseen.
Ehdinkin viettää monena päivänä usean tunnin Merisataman rannassa nauttien merituulesta ja hyvistä kirjoista.
Kun on heinäkuu ja sää hemmottelee, silloin on mukava lukea Provencesta. Niinpä kaivoin kirjahyllystä esiin Peter Maylen Encore Provence’n miettien mielessäni, millaista on nauttia pitkästä kesälounaasta, hyvistä viineistä ja iltapäivän siestasta…
Ehdin myös lukea viime vuonna kuolleen lakimies-kirjailija Louis Auchinclossin A Voice from Old New York; A Memoir of My Youth, jossa siinäkin kerrotaan myös kesänvietosta, nyt Long Islandilla ja Mainen rannikolla. Auchincloss, joka muuten oli väärän koivun kautta Jackie Onassiksen sukulainen, ehti kirjoittaa yli 60 kirjaa, mutta näyttää olevan suhteellisen tuntematon suomalaiselle lukijakunnalle.
Iltapäivisin kiirehdin sitten kotiin katsomaan ”Le Tour’ia”, eli Ranskan ympäriajoa, jonka ensimmäistä yhdeksää päivää ei voi väittää tylsäksi, niin paljon on kolaroitu. Kolminkertainen voittaja Alberto Contador ei ole vakuuttanut. Moni tuskin pahastuisi, jos hän ei voittaisi, sillä urheilun välimiestuomioistuin käsittelee vasta Tourin jälkeen hänen doping-epäilyksensä. Kaikki kun eivät usko, että hän sai viime vuonna kiellettyjä aineita Espanjasta tuodusta pihvilihasta!
Parina iltana seurasin internetistä Pariisin Maailmannäyttelyn ryhmäkilpailuja. Kovin oli amatöörimäisesti tuotettu ohjelma, kun valaistus ei riittänyt ja ääni kaikui. Voittajistakaan ei saanut selvää, ellei tuntenut koiria ja esittäjiä.
”Oliko se BIS vihreäkenkäisen?” kysyi tuttava, kun kerroin BIS-sijoituksista. Tällä hän tarkoitti italialaista amerikanakitoja esittävää handleria. Voin vain todeta, että italialaiselta tietojen perusteella vaikutti, mutta monen tuntema vihreäkenkäinen handleri se ei ollut.

***

Meidän Pariisissa FCI:n yleiskokouksessa olleiden edustajiemme raportointi kokouksen päätöksistä rajoittui lyhyeen tiedotteeseen, joten tiedon saannissa on joutunut turvautumaan muihin lähteisiin.
Näiden tietojen mukaan vuoden 2015 Maailmannäyttelyn järjestäminen on myönnetty Italialle. Seuraavana vuonna 2016 koiraharrastajat suuntaavat Moskovaan. Automatkat Venäjän pääkaupunkiin voivat olla haasteellisia, mutta toki se on parempi vaihtoehto kuin vastaehdokkaana ollut Ecuador.
Ensi vuoden MV-näyttely pidetään Salzburgissa Itävallassa. Seuraavana vuonna kilpaillaan Budapestissa Unkarissa ja vuonna 2014 Helsingissä.
Yleiskokouksesta tulleiden tietojen mukaan Kirsi Sainio Suomesta valittiin FCI:n tieteelliseen toimikuntaan, vaikka hän ei ollut Kennelliiton hallituksen nimeämä virallinen ehdokas. Äänestystä ei tarvittu Saksan ilmoitettua, ettei sen ehdokkaana ollut, istuva toimikunnan jäsen ollut enää käytettävissä. Aiemmin toimikunnassa on ollut Suomesta jäsenenä Juhani Hirvensalo.
Joka tapauksessa parhaat onnittelut Kirsille valinnasta. Toivottavasti hän muistaa uudessa tehtävässä diplomatian ja demokraattisen päätöksenteon tärkeyden – ja huomaa, etteivät asiat meillä Suomessa ole niin huonosti kuin monessa muussa FCI-maassa, vaan pikemminkin päinvastoin.
FCI:n hallituksen piiristä puolestaan kuuluu, että hallituksen varapuheenjohtajaksi on valittu aikaisemmin kasöörinä toiminut Puerto Ricon Rafael de Santiago ja rahastonhoitajan tehtävät on hänen jälkeensä uskottu Slovakian Stefan Stefikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti