torstai 21. heinäkuuta 2011

Leppoisa kesälounas terassilla

Päivällä lämpömittari oli kivunnut jo yli 25 asteen. Vaikka Kaivarin kulmilla puhalsi viilentävä merituuli, ilma oli kosteaa ja tuoksui sateelta ja ukkoselta.
Niinpä päätimme sovinnolla siirtää kuukausilounaan kulmakunnan Sikalasta Etelärantaan Havis Kitchenin terassille. Paistettu siika rakuunakastikkeessa oli hyvää, ja vielä parempia olivat tuoreet mansikat mansikkajäädykkeen ja vaniljakastikkeen kanssa.
Kun yksi seurueen jäsenistä tarjosi alkuun lasin samppanjaa, ruokajuomaksi nautimme sopivan viileää chablis’ta ja terassilla oli varjoisaa, mikäpä oli istuskellessa ja nautiskellessa, kun vielä kahvin ajaksi voimme siirtyä mukaville sohville.
Ravut eivät olleet ehtineet vielä lounaspöytään, mutta eiköhän niitä illalla jo saa kaupungin ykkösravintoloista. Päätimme kuitenkin siirtää rapujen maistelemisen seuraavalle kuukausilounaalle, kun saksiniekkojen hintakin on toivottavasti laskenut.
Ihailin yhden herrasmiesosanottajan turkoosinsinisiä kesäfarkkuja ja ihmettelin, mistä moisia löytyy. Ei kuulemma löydykään, mutta tekstiilivärejä löytyy, joten farkut oli värjätty persoonalliseen tyyliin.
Olisivat sopineet hyvin lähiseudun juppiherrasmiehen turkoosinsinisen avo-Bemarin väreihin! (Tämä herrahan on muutaman kerran herättänyt koko kulmakunnan huomiota parkkeeratessaan autoaan, jonka murtohälyttimet ovat pärähtäneet soimaan.)
Lounaalla ihmeteltiin Brysselissä meneillään olevaa euromaiden johtajien kokousta ja rahoituskriisiä. Yleinen mielipide tuntui olevan, että Suomi voi uhota vakuuksistaan niin paljon kuin haluaa, mutta jos ratkaisua ei löydy, myös Suomen talous kärsii.
Käsiteltiin myös Britanniassa jo pari viikkoa kestänyttä kuohuntaa Rupert Murdochin omistamien sensaatiolehtien ja valtaapitävien suhteista. Kuohunnan aikanahan Murdoch lakkautti 168 vuotta ilmestyneen News of the World-lehden. BBC näytti lehden taipaleelta arkistofilmiä siltä ajalta, kun lehti siirtyi Murdochin omistukseen.
Kuvissa oli vanha arvokas herrasmies, joka näytti hyvin tutulta. Hän oli Stafford Somerfield, joka joutui hyvin pian törmäyskurssille Murdochin kanssa ja joutui eroamaan. Sen jälkeen hän vaikutti kuolemaansa asti Dog World-lehden päätoimittajana ja kustantajana.
Koko skandaali on herättänyt Britanniassa keskustelun sekä median, politiikan että poliisin johtohenkilöiden etiikasta. Kun lounaalla oli mukana myös koiraharrastajia, tietenkin käytiin läpi viime aikojen kommervenkkejä ja mietittiin, millaiset eettiset käyttäytymisnormit meilläkin pitäisi olla.
Noista kommervenkeistä voisikin kirjoittaa vähän samanlaisen paljastusjutun kuin mitä nuo brittitabloidit ovat harrastaneet, mutta nautittakoon nyt kesästä ja myös ukkosista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti