sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Naurettavia sääntöjä

Jos meillä tehtaillaan jos jonkinlaisia sääntöjä, kyllä ne muutkin osaavat.
Näin marraskuun alussa jokainen itseään kunnioittava britti hankkii rintapieleensä punaisen unikon, jolla Royal British Legion kerää varoja sotien veteraanien ja heidän perheidensä hyväksi.

(Photo: Courtesy of the Royal British Legion)
Viime vuonna keräyksellä oli saatu kasaan 36 miljoonaa puntaa, ja tänä vuonna summan odotetaan nousevan jo 40 miljoonaan puntaan eli yli 45 miljoonaan euroon.
Unikonkukalla muistetaan ensimmäisen maailmansodan aselepopäivää, joka oli 11.11.1918. USA:ssa juhlapäivä tunnetaan veteraanien päivänä. Meillä Suomessa taas kaatuneiden muistopäivää vietetään toukokuussa.
Kun kaikilla briteillä televisiossa esiintyvistä poppareista alkaen on unikko rintapielessään, myös Englannin jalkapallomaajoukkue halusi käyttää peliasuissaan unikkoa ystävyysottelussa Espanjaa vastaan Wembleyn stationilla ensi lauantaina.
Jalkapallon kattojärjestö FIFA sanoi kylmästi ei, koska unikkoja ei ole hyväksytty Englannin viralliseen peliasuun! Luulisi, että FIFA:lla ja sen puheenjohtajalla Sepp Blatterilla olisi tarpeeksi tekemistä järjestöä piinaavien korruptioskandaalien kanssa, mutta näköjään näin ei ole.
Niinhän se taitaa mennä, että jos ei haluta keskustella isoista asioista, yritetään kääntää huomio pikkuasioihin!
***
Päivitys 10.11.: Joskus mahtavan FIFA:nkin johtomiehet joutuvat perääntymään. Eilen kerrottiin Englannin jalkapalloliiton presidentin prinssi Williamin ja Britannian pääministerin David Cameronin puututtua asiaan FIFA:n luvanneen kiltisti, että englantilaiset futistähdet voivat pitää peliasuissaan mustaa surunauhaa ja siinä tuota unikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti