tiistai 1. marraskuuta 2011

Suunnittelua Sikalassa

Kaivopuiston näyttelyn toimikunta kokoontui maanantai-iltana tutussa paikallisessa kulttuuriravintola Sea Horsessa eli Sikalassa. Paikalla olivat niin Puppu Schauman, Leena Sarvi, Heidi Streng ja Maarit Nordström kuin järjestelypäällikkö Hasse Heikkiläkin.
Sikalan maksapihvejä maistellessa käytiin läpi viime elokuun näyttelyä ja todettiin, etteipä siellä isompia ongelmia ollut: koiria oli viimevuotista enemmän eikä näyttelyssä ole moneen vuoteen ollut niin paljon yleisöä kuin tänä vuonna, joten kelpasi kääpiökoiraharrastajien esitellä rotujaan niillekin, joilla ei omaa koiraa vielä ole.
Presidenttiehdokas Sauli Niinistön visiitti koiransa Lennun kanssa noteerattiin ja mietittiin, saadaanko hänet paikalle myös ensi vuonna, mikäli perhe muuttaa Mäntyniemeen.
Yksi ongelma kyllä huomattiin eli autolla näyttelypaikalle tulevien härski käyttäytyminen, kun ei hallita kaupunkipysäköintiä ja halutaan auto mieluiten nurmikolle kehän viereen.
Kaikki ihmettelivät, miten paljon ystäviä minulla on, kun yksi ja toinen oli vedonnut minun ystävyyteeni saadakseen autonsa parkkeerattua invapaikoitukseen varatulle alueelle.
Seuraavaa vuotta varten Heidi lupasikin laatia pysäköinninvalvojia varten oikein ”ystäväkirjan”, jossa listataan minun kaverini ja ystäväni ja listasta tarkistetaan, kuka on ystävä ja kuka ei. Vähän kuin presidentinlinnan juhlissa: sisälle et pääse, jos ei ole esittää erillistä kutsukorttia!
Totta puhuen sovimme, että poliisi ja pysäköinninvalvojat hälytetään paikalle entistä herkemmin, jos puhe ei auta. Toivottavasti myös Helsingin esittämä pysäköintisakkojen korotus ehtii mennä läpi ennen seuraavaa näyttelyä.
Myös sovittiin, että jos pysäköintisakko ei ole riittävän korkea, tilataan kylmästi paikalle hinausauto, jolloin se tuntuu myös näiden ”maksavien asiakkaiden” kukkarossa. Silti toivoisi, että nämä koiraharrastuksen näkyvät nimet eivät olisi ensimmäisinä näyttämässä huonoa esimerkkiä.
Muuten todettiin, että ensi vuoden järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja tuomarilista voidaan julkaista entiseen tapaan heti alkuvuodesta, joten kannattaa laittaa elokuun viimeinen sunnuntai jo valmiiksi kalenteriin.

***
Messukeskuksen Voittaja-näyttelyiden koiramäärät julkistettiin maanantaina. Hulppeita lukuja eli joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna näyttelyihin osallistuu lähes 14000 koiraa, mikä on kuulemma muutama sata enemmän kuin viime vuonna.
Upeita lukuja, kun Voittaja-näyttelyssä on 7200 koiraa, mihin ei edes Hollannissa pidetty Euroopan Voittaja-näyttely pystynyt. Puhumattakaan muista Pohjoismaista, joissa koiranäyttelykäynnit ovat tänä vuonna olleet reippaassa laskussa ilmeisesti yleisen talouden epävarmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti