sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kaivari-mainosta

Kaupunkilomaa viettävä ex-naapuri soitteli joku päivä sitten Pihlajasaaren biitsiltä kehottaen ostamaan päivän Iltalehden, jossa Kääpiökoirayhdistyksen Kaivopuiston näyttely oli saanut taas mainosta.
Lehteä en lähtenyt hakemaan. Sen verran sain kuitenkin selville, että lehdessä oli laaja juttu presidenttiparin vapaa-ajan vietosta. Kuvituksena oli viime kesänä Kaivarissa otettu kuva Niinistöstä ja Lennusta ja kuvatekstissä oli mainittu, mikä tapahtuma oli kysymyksessä. Hyvä niin.
Samoin pari viikkoa sitten näyttelyä oli mainostettu Suomessa kokoontuneille pohjoismaisten kennelliittojen edustajille. Kun päivällisristeilyllä laiva ohitti Kaivopuiston, isäntä tietenkin mainitsi sen olevan SKKY:n erkkarin tapahtumapaikka, mistä paikalla ollut Ruotsin kennelliiton hallituksen jäsen ja allrounder –tuomari oli äitynyt kehumaan, miten se on maailman upeimpia näyttelyitä – vaikka ei ole itse koskaan arvostellut Kaivarissa.

Silloin tällöin minulta kysytään, miten me keksimme siirtyä pitämään näyttelyä Kaivariin ja miten me yleensä saimme kaupungilta luvan koiranäyttelyyn tuolla kaupungin paraatipaikalla.
Siitä on syyttäminen yksinomaan hovieläinlääkäriämme Kai Skutnabbia. Me olimme nimittäin pitäneet näyttelyitä 1990-luvulla Tuusulan Krapihovissa, missä näyttelyviikonloppu oli hotelli- ja ravintolayrittäjälle vuoden paras viikonloppu, olihan hotelli täynnä ja parveilihan Krapin puistossa aamusta iltaan toista tuhatta asiakasta nauttimassa ei niinkään edullisista ravintolapalveluista.
Nälkä ja ahneus kasvaa syödessä, ja niinpä hotelliyrittäjä keksi yrittää myydä tilojaan kahteen kertaan. Vain pari kuukautta ennen näyttelyä meille kerrottiin, että emme saa puutarhassa olevaa, puiden varjostamaa aluetta ryhmäkilpailuihimme, koska siellä pidetään häävastaanotto. Oli laskettu, että kun näyttelyä oli ehditty jo mainostaa, emme voisi asialle mitään.
Me tietenkin hermostuimme ja totesimme, että ei käy ja ettei ravintolasaliakaan tuplabuukata yksityistilaisuuteen kahdelle eri asiakkaalle. Niin näyttely siirrettiin kiireen vilkkaa Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskukseen ja Krapiin emme ole sen jälkeen vilkaisseetkaan.
Seuraavana vuonna olimme Otaniemen urheilukentällä. Kenttä oli hyvä ja nurmikko vihersi, mutta Skuti valitteli, että kyllä Kääpiökoirayhdistyksellä pitäisi olla paikka, jossa on jotain tyyliä.
Kun kävelin harva se aamu töihin ja töistä kotiin Kaivarin läpi, mietin usein mielessäni, miten hienosti sinne koiranäyttely sopisi ja miten olisi hienoa palata historiallisille juurille, kun edeltäjämme Suomen Kennelklubin Liitto-osasto oli pitänyt ensimmäisen näyttelynsä Kaivopuistossa olevalla Kaivohuoneella jo vuonna 1922.
Niin anomus laitettiin sisään, ja kaupunki päätti vuokrata meille puiston ensimmäisen kerran vuoden 2000 näyttelyyn.
Hulluja ne ovat, tuumivat monet ystävät ja kylänmiehet, mutta niin vain ollaan oltu Kaivarissa siitä lähtien joka vuosi lukuun ottamatta vuotta 2009, jolloin olimme puiston remontin vuoksi ”evakossa” Oopperan ja Finlandia-talon kulmilla Hesperian puistossa.
Tuon ensimmäisen Kaivarin näyttelyn pitopaikan selviäminen sai aikaan nurinaa joiltakin musiikin ystäviltä, kun uuden musiikin orkesteri UMO olisi ollut myös tulossa pitämään puistossa yleisökonserttia. Jopa radion musiikkiohjelmassa valitettiin, miten UMO:n konsertti siirtyy pois Kaivarista, kun puiston valtaavat ”puudelirouvat Fifeineen”.
Skuti ei valittanut, kun soitin hänelle ja kysyin kelpaako näyttelypaikka. Kyllä kelpasi!

PS. Tämän vuoden Kaivarin näyttely pidetään perinteisesti elokuun viimeisenä sunnuntaina 26.8. Nyt on aika laittaa jo ilmoittautumisia kuntoon, sillä viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti