perjantai 19. maaliskuuta 2010

Hallituksen iltakoulu

Nyt on meneillään varsinainen yhtiökokousten suma: torstaina oli Elisa ja Outotec, ja ensi viikolla näyttää kuin tahti kiihtyisi, sillä listalta löytyy Fortumia, Orionia, F-Securea…
Siinä onkin piensijoittajilla tekemistä, jos mielivät ehtiä yhtiökokouksesta toiseen vertailemaan tarjoiluja.
Tätä edelsi helmikuun tilinpäätössuma, kun yhtiöt julkistivat viime vuoden tuloksensa ja päättivät osingoista.
Ja vuosikertomuksia on työstetty ja painettu kiivasta tahtia, joskin nykyisin näyttää olevan suuntauksena, ettei noita hienoja eepoksia lähetetä automaattisesti kaikkein pienimpien osakepottien omistajille.
Myös rotujärjestöissä ja monissa muissa yhdistyksissä samoin kuin Kennelliitossa on ollut vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen työstämisen aika. Rotujärjestöissä aikataulu on ollut suhteellisen kireä, kun useimmat vuosikokoukset pidetään helmi-maaliskuussa. Kääpiökoirayhdistyksenkin toimintakertomus lyötiin lukkoon helmikuussa ja on jo ollut yhdistyksen sivuilla jäsenten luettavana ennen vuosikokousta.
Kennelliiton aikataulu on yrityksiä ja monia yhdistyksiä verkkaisempi, koska Kennelliiton omistajien eli jäsenten edustajat kokoontuvat omaan ”yhtiökokoukseensa” eli valtuuston kokoukseen vasta toukokuun lopulla.
Kennelliiton hallitus ei selviä toimintakertomusesityksensä hyväksymisestä pelkällä nuijankoputuksella, vaan nytkin kokoonnuttiin keskiviikkoiltana muutaman tunnin ”iltakouluun” muokkaamaan toimintakertomusta ennen kuin hallitus hyväksyy sen virallisesti huhtikuun kokouksessaan. Epäilemättä valtuusto vielä haluaa sanoa oman sanottavansa ennen kuin toimintakertomus on lopullisesti hyväksytty.
Tällä kertaa ”iltakoulu” pidettiin tutuissa tiloissa Espoon keskuksessa, ja onni oli, että kokous oli keskiviikkona eikä torstai-iltana, sillä nyt pääkaupunkiseudulla on ollut aikamoinen liikennekaaos, eikä lumentulolle näytä olevan loppua. Olisiko liika joskus liikaa – sillä kohta huomataan, etteivät lumikinokset ehdi sulaa ennen kuin uusi talvi saapuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti