tiistai 23. maaliskuuta 2010

Koiranäyttelyväki liikkeellä

Koiranäyttelyväki oli taas menneenä viikonloppuna liikkeellä sankoin joukoin. Suurin osa suuntasi Tampereelle kaksipäiväiseen kansainväliseen näyttelyyn. Tampere-hallissa on hyvät näyttelytilat, ja tuomarilistakin oli kansainvälinen Uruguayta ja Brasiliaa myöten, eurooppalaisista ja erityisesti pohjoismaisista kollegoista puhumattakaan.
Sille ei kukaan mahtanut mitään, että vettä tuli taivaalta niin perjantai-iltana kuin koko lauantaipäivänkin, ja Helsingin horisontista katsottuna matalat lumikinokset hupenivat nopeaa tahtia. Koirien saaminen kuivana halliin oli tietysti toinen juttu.
Oma visiittini jäi lyhyeksi, sillä perjantai-iltana VR:n pendolino oli tapansa mukaan jo lähtiessä myöhässä ja perillä vielä vähän enemmän. Lauantaina oltiin sentään täällä päässä aikataulussa, ja matka oli niin nopea, että mietti, miksi joku viitsii tätä väliä edes autolla ajaa.
Tiukan aikataulun vuoksi minulta jäi lauantaina ryhmäkilpailut katsomatta, mutta tulosten perusteella ainakin 9. ryhmissä oli uusia voittajia, joten eivät näyttelyt monotonisiksi käy, kun ”ne yhdet ja samat” eivät aina voita.
Tuomareita tuntuivat puhuttavan eri maissa koirien arvosteluun lanseeratut ”terveysnormit”, joilla ilmeisesti pyritään taittamaan kärkeä ulkopuolisten joskus sensaatiohakuiseltakin arvostelulta. Meillä nämä asiat on huomioitu niin kauan kuin minä muistan, joten tässä ei pitäisi olla ongelmaa.
Joissakin muissa maissa on taas vältetty rotukohtaisten ongelmalistojen laatimista, koska on katsottu tärkeämmäksi lisätä yleistä tietämystä terveysongelmista ja niiden havaitsemisesta sen sijaan, että osoiteltaisiin joitakin rotuja sormella.
Pystykorvaväki puolestaan kerääntyi viime viikonvaihteessa Kokkolaan, josta tulleiden raporttien mukaan paikalla oli monta kaunista kotimaisen rodun edustajaa ja sääkin oli erinomainen: aurinko paistoi, eikä liika pakkanen vaivannut – vaikka kovin palelevaiselta naapuri kuvissa näyttikin.
PS. Tenniksen ystäville uutinen, joka jakaa mielipiteet kahtia: Ranskan avoimien järjestäjät harkitsevat muuttoa Pariisin historialliselta Roland Garrosilta laitakaupungille, koska tuon toukokuun lopulla tiilimurskalla pidettävän kisan infrastruktuuria ei pystytä tilan puutteen takia kehittämään samalla tavalla kuin Australian ja USA:n avoimissa tai Wimbledonissa. Olisipa se sääli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti