torstai 4. maaliskuuta 2010

Rustiikkia strategiaa

Koiraharrastuksessa näyttää päätyvän mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. En puhu ainoastaan koiranäyttelyistä, joissa saattaa löytää itsensä monesta niemestä, notkosta ja saarelmasta (varsinkin, jos on harhautunut Norjaan), vaan myös järjestötoiminnasta.
Takavuosina eksyin silloin varsinaisen räkälän maineessa olleeseen Helsingin Asemaravintolaan, kun olimme naapurin kanssa palaamassa Handelsgilletistä edesmenneen Suomen Seura- ja Kääpiökoirayhdistyksen hallituksen kokouksesta. Viki Hakiainen, joka tapasi kuljettaa Kari Järvisen, Hasse Lehtisen ja minut kokouksesta kotiin, ei ollut paikalla, ja juna meni justiinsa… En edes kehdannut kertoa töissä kollegoille, missä olin edellisiltana ollut.
Muutama viikko sitten olin Espoon takametsissä Aavarannassa hyvin pittoreskeissa, lumen huurruttamissa maisemissa, mutta kylmä oli, kun kipitti liukkaita polkuja rakennuksesta toiseen.
Nyt keskiviikkoiltana Kennelliiton hallituksen kokoustamispaikkana oli rustiikki Bodomin kartano, jolla golfkenttineen on varmasti kesällä hyvin viehättävä ympäristö. Kotimatkalla kuski kyseli, mitä kautta ajetaan, johon jouduimme naapurin kanssa toteamaan, että emme osaa neuvoa, kun emme edes tiedä, missä olemme!
Näissä kokouksissa on muokattu Kennelliiton tulevien vuosien strategiaa. Julkisesti on kerrottu, että strategiaa esitellään toukokuussa Kennelliiton valtuuston kokousta edeltävän päivän valtuustoseminaarissa, joten jätän esittelyn ja kommentoinnin niille, jotka näistä asioista paremmin ymmärtävät ja ovat ne minua paremmin sisäistäneet.
Esimerkiksi USA:n kennelklubi AKC on määritellyt oman visionsa ns. mission statementissä muutamalla rivillä. Meillä Kennelliiton tarkoitus löytyy liiton sääntöjen toisesta pykälästä, jossa todetaan:
”Kennelliiton tarkoituksena on valtakunnallisena järjestönä edistää puhdasrotuisten, rekisteröityjen koirien kasvattamista ja käyttöä.
Lisäksi Kennelliitto
- toimii koirien kasvattajien, harrastajien ja omistajien keskusjärjestönä ja edunvalvojana
- edistää terveiden ja hyväluonteisten, käyttöominaisuuksiltaan, rakenteeltaan ja ulkomuodoltaan rodunomaisten koirien kasvattamista ja yleisen tietämyksen lisäämistä näistä tavoitteista
- edistää koirien hyvinvointia sekä koiranpidon edellytyksiä suomalaisessa yhteiskunnassa ja
- vaalii suomalaisen koiranjalostuksen perinteitä erityisesti kotimaisten rotujen osalta.”
Voikos sen paremmin sanoa, vaikka sanoja kuinka kääntäisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti