lauantai 8. toukokuuta 2010

Kaivarin ja AKC:n koiramuseon yhteistyötä

Olen jo aikaisemmin kertonut, miten Helsingin kaupunki järjestää meidän Kaivopuiston elokuun viimeisenä sunnuntaina pidettävän koiranäyttelymme yhteydessä remontoidun puiston ja sen uudistetun puistokujan avajaiset. Samalla esitellään puiston historiaan vaikuttaneita tärkeitä henkilöitä historiallisissa asuissa.
Meillä on viime vuosina ollut tapana käyttää näyttelyn esitteissä, mainoksissa ja näyttelyluettelon kannessa jotakin kääpiökoirarotua esittelevää, maailmankuulun englantilaisen koiravalokuvaajan David Daltonin valokuvaa.
Historiallisesta teemasta johtuen tänä vuonna poiketaan entisestä käytännöstä ja niinpä Yhdysvaltain kennelklubin AKC:n koiramuseo on antanut meille luvan käyttää museon pysyviin kokoelmiin kuuluvaa öljyvärimaalausta esitteissämme ja luettelossamme.
Valittu maalaus on viehättävä, tiettävästi ranskalaisen Francois Bernardin 1800-luvun puolivälistä oleva ”The Bumblebee” eli mehiläinen, joka kuvaa viittä samettisohvalla oleilevaa lemmikkikoiraa: kahta pientä terrieriä ja valkoista villakoiraa, jotka seuraavat tarkkaavaisena mehiläisen pörräämistä, sekä kahta cavalierkingcharlesinspanielia, joita mehiläinen ei voisi vähempää kiinnostaa.
Museolle maalauksen ovat lahjoittaneet William S. Houpt’in perikunta, koirataiteeseen erikoistunut, New Yorkissa toimiva William Secord Gallery ja nimetön lahjoittaja.
Tätä maalausta ja muita AKC:n koiramuseon kokoelmien maalauksia voi käydä katsomassa museon sivuilla osoitteessa www.museumofthedog.org
PS. David Dalton on kyllä tulossa Kaivariin kuvaamaan rotunsa parhaita ja ryhmäkilpailuissa sijoittuneita koiria. Paikalle on tulossa myös Ruotsin kennelliiton SKK:n Hundsportin päätoimittaja Torsten Widholm, joka liikkunee hänkin ahkerasti näyttelyssä kameransa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti