tiistai 18. toukokuuta 2010

Lisää hiekkalaatikkoleikkejä

Kirjoitin aiemmin tässä kuussa Kennelliiton ylimmän johdon hiekkalaatikkoleikeistä, kun jouduin hallituksen käsittelyyn uskallettuani olla eri mieltä rotujärjestöille ja mm. parille kansanedustajalle lausunnolle lähetetystä jalostusstrategiaraakileesta, joka aiheutti vastalausemyrskyn kasvattajien keskuudessa ja joka ei ollut selkeästi Kennelliiton etujen mukainen.
Tuolloin hallitus kirjasi kokouksessaan 8.4.2010 pöytäkirjaan oman mielipiteensä otsikolla ”Kirsti Lummelammen asia”.
Viime viikolla sain kopion toisesta samana päivänä samassa paikassa klo 16.20-17.15 pidetystä hallituksen kokouksesta, jossa oli puheenjohtajana Helena Suni, pöytäkirjanpitäjänä Marja Talvitie ja läsnä minua lukuun ottamatta koko hallitus sekä valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen.
Tässä kopio pöytäkirjasta ja siihen kirjatusta päätöksestä:
-----
1. Kirsti Lummelampi poistui kokouksesta kohtien 1-2 käsittelyn ajaksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Erkki Aarnio ja Pertti Korhonen.
2.Hallitus keskusteli Kirsti Lummelammen tavasta käsitellä hallituksen asioita hallituksen ulkopuolella. Keskustelun aiheina ja päätöksen perusteina olivat
1.Suomen Koirankasvattajat (SUKOKA) ry:n adressi 4.3.2010, jossa vastustetaan hallituksen lausunnoille lähettämää jalostusstrategialuonnosta ja arvostellaan hallituksen valitseman toimikunnan kokoonpanoa ammattitaidon puutteesta; Lummelampi on allekirjoittaja, vaikka oli hallituksessa päättämässä strategialuonnoksen lausuntokierrokselle lähettämisestä.
2.SKKY TIEDOTE-lehden 1/2010 Puheenjohtajan puheenvuoro
3.SKKY:n www-sivut.

Päätös:
Päätettiin, että Kirsti Lummelampi ei enää nauti hallituksen täyttä luottamusta eikä voi edustaa Kennelliiton hallitusta Kennelliiton ulkopuolisissa tehtävissä.

Tämä kohta tarkistettiin heti.
-----
Mielenkiintoista asiassa on, että siinä on tehty kaksi erilaista päätöstä, ensin ”viralliseen” ja julkiseen pöytäkirjaan kirjattu päätös ja sitten tämä, pöytäkirjantarkastajien 11.5.2010 tarkastama päätös, jossa edellisen päätöksen faktavirheitä on korjattu.
Omien muistiinpanojeni mukaan virallisessa kokouksessa käsiteltiin aivan muita asioita klo 16.20-17.15, mutta ilmeisesti olen erehtynyt ja samaan aikaan on voitu pitää toinenkin kokous.
Kun minulle luettiin yllä oleva päätös lähes samanlaisessa muodossa, tiedustelin, mitä ”edustustehtäviä” päätöksellä tarkoitettiin.
Sain kuulla, että en voi edustaa Kennelliittoa hallituksen ulkopuolella enkä etenkään Pohjoismaisen Kennelunionin työvaliokunnassa, jossa olen toiminut viimeiset kolme vuotta ja johon minut nimitettiin uudeksi kolmivuotiskaudeksi viime joulukuussa. (Ja paljon PKU:ssa onkin saatu aikaan, mutta sehän on toisarvoinen asia tällaisten arvovaltakysymysten rinnalla.)
Nyt sitten odottelen virallista, julkista hallituksen päätöstä, jolla minut erotetaan PKU:n työvaliokunnan edustajan tehtävästä, sillä eihän näin tärkeitä nimitysasioita voi hoitaa tiskin alta - vai voiko suuressa 135000 jäsenen liitossa, jonka arvoihin kuuluvat avoimuus, demokraattisuus, vuorovaikutteisuus ja kansainvälisyys?
PS. Tuon puheenjohtajan puheenvuoron voi lukea tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti