maanantai 24. toukokuuta 2010

Urheiluviikonloppu

Omatunto kolkuttaa, kun viikonloppuna oli kansainvälinen koiranäyttely vain varttitunnin ratikkamatkan päässä, mutta en selvinnyt sinne asti. Toki internetistä näin kuvat ja tulokset, ja myös puhelinraportteja sekä tästä että muualla Suomessa olleista näyttelyistä tuli.
Mihin viikonloppu sitten hupeni?
Kun kesä on viimeinkin tullut Kaivarin kulmille ja puissa on jo lehdet, vaikka meri ei vielä tuoksukaan oikealta mereltä, päätin hyödyntää lauantaipäivän nauttimalla ulkona auringosta lukemalla rästiin jääneitä 2-3 viikon Time Magazine -lehtiä.
Euroopan finanssikriisi oli tietenkin otsikoissa, samoin Iso-Britannian hallituksen vaihdos ja USA:ssa meneillään olevan Wall Streetin pankkiirien kurinpalautus. Finanssialaa pidetään yleensä miesten bisneksenä, mutta ei niin tarvitse olla. Euroopan valtiovarainministereiden ehdottomaan tähtikaartiin kuuluu Ranskan Christine Lagarde, ja USA:ssa Wall Streetin ”sheriffeinä” kolmen eri finanssivalvontaviraston johdossa on tomeria naisia, kertoo Time.
Kuntosalikeikan lisäksi viikonloppu kului muuten lähinnä penkkiurheilun merkeissä. Naapuri oli katsonut jäytävän puuduttavan valioliigan ottelun Interin ja Bayern Munichin välillä. Itse en edes vaivautunut, kun molemmat ovat niin tylsiä joukkueita. Sen sijaan seurasin Giroa eli Italian ympäriajoa (=ammattipyöräilyä asiaanvihkiytymättömille selitykseksi) sekä Kalifornian ympäriajoa, viimemainittua lähinnä siksi, että reitti kulki monien tuttujen seutujen ohi.
Sunnuntai-iltana en voinut vastustaa kiusausta katsoa jääkiekon MM-loppuottelua. Naapuri oli etukäteen vakuuttunut Venäjän ylivoimaisuudesta, mutta itse elättelin toivoa Tshekin voitosta, ja komeastihan se voittikin, ja jännä oli ottelu.
Sunnuntaina alkoivat myös Ranskan avoimet tenniskisat Roland Garrosilla, joten ohjelmaa riittää Eurosportilla seuraavien kahden viikon aikana, joskaan minulla ei ole voittajasuosikkeja. Ohjelma katkeaa loppuviikosta kolmen päivän kokousputkeen, kun Kennelliiton hallitus ja valtuusto kokoontuvat Hanasaaressa. Näistä lisää viikonvaihteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti