tiistai 8. kesäkuuta 2010

Telkkä vai tavi?

Eilen illalla kiirehdin kuntosalille ehtiäkseni käydä kunto-ohjelmani läpi ennen salin sulkemista klo 23. Heti kotikadulla törmäsin naapuriin, joka purki pirssistä matkatavaroitaan. Oli tulossa lentokentältä oltuaan arvostelemassa Englannissa suuressa Southern Counties – sertifikaattinäyttelyssä.
Sen verran hän ehti ohimennen kertoa, että hänet ja Rainer Vuorinen oli kutsuttu kyseisen näyttelyn järjestävän yhdistyksen kunniajäseniksi. Näyttelyn sieluhan on Kennelliiton kunniajäsen, intohimoinen suomenpystykorvaharrastaja Angela Cavill.
Tämäkin ele osoittaa, miten paljon suomalaista koiraharrastusta ja meidän tuomareidemme osaamista arvostetaan tuolla koiranjalostuksen ja koiraharrastuksen mekassa Iso-Britanniassa, vaikka me emme aina itse sitä hoksaakaan.
Tiistai-iltana olin Kaivopuiston rannassa Ursulan kahvilassa Kaivarin erikoisnäyttelyn toimikunnan kokouksessa. Oli liian viileää istua ulkona, mutta näkymät kahvilan rannasta olivat hienot.


Rannassa oli punapäinen sorsan näköinen lintu poikasineen. Ihmettelimme, mikä lintu oli. Väitin sen olevan telkkä, mutta Maarit Nordström tarkisti asian lintukirjasta kotiin päästyään. Väärässä olin, sillä lintu oli tavi.
Myös lokkeja ja valkoposkihanhia Kaivarin rannassa oli, mutta onneksi city-kanit eivät ole sinne asti levinneet (olisikohan niin, että Kaivarin vakioasujaimistoon kuuluvat rusakot pitävät kiinni omasta reviiristään?)
Itse kokouksessa käytiin läpi näyttelyrutiinit, jotka poikkeavat tänä vuonna edellisvuosista sen verran, että Helsingin kaupunki järjestää samana päivänä remontoidun puiston uusitun puistokujan avajaiset.
Näyttelyn hovieläinlääkärille haetaan parhaillaan pitkää valkoista lääkärintakkia ja knallia, ja toivomuksena on, että ”keisarillisten” koirien kuten ranskanbulldoggien ja kingcharlesinspanieleiden omistajista edes joku uskaltautuu pukeutumaan historialliseen asuun. Ja piknikporukat ovat tietysti tervetulleita puistoon.
Puistoa halkova Iso Puistotie näyttää hyvin erilaiselta nyt, kun ikivanhojen puiden tilalle on istutettu aivan uusi puurivistö. Tuskin se ehtii kasvaa entisiin mittoihinsa meidän aikanamme, mutta muuten Kaivari ei näytä kovin erilaiselta kuten allaolevasta kuvasta näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti