keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Arvostusta suomalaisille

On aina hienoa kuulla, miten suomalaisten panosta arvostetaan ulkomailla, sillä se ei ole kunniaksi vain huomionosoitusten kohteeksi valituille henkilöille vaan meidän harrastuksellemme kokonaisuudessaan.
Nyt Herningissä pidetyn Maailmannäyttelyn juhlaillallisilla Tanskan kennelklubi luovutti kultaisen ansiomerkkinsä mm. suomalaisille Gunnel Holmille ja Elina Tan-Hietalahdelle heidän panoksestaan tanskalaisenkin koiraharrastuksen edistämisestä. Molemmat ovat olleet säännöllisesti käytettyjä tuomareita Tanskan näyttelyissä jo vuosikymmeniä.
Sekä Nunne että Elina ovat SKKY:n kunniajäseniä, sillä molemmat ovat olleet mukana SKKY:n edeltäjän Suomen Kennelklubin Liitto-osaston toiminnassa.
Nunne on myös Kennelliiton kunniajäsen, sillä hän toimi aktiivisesti rotujärjestöissä, Kennelliiton valtuustossa ja Kennelliiton hallituksessa. Hän oli myös mukana Pohjoismaisen Kennelunionin PKU:n rotumääritelmätyöryhmässä. Viime vuosina hänellä on ollut kotona mopsi.
Elina ei ole yhtä tuttu monille tämän päivän koiraharrastajille, sillä hän asui välillä kymmenkunta vuotta Alankomaissa Amsterdamissa. Aikanaan hänen mustat snautserinsa saavuttivat paljon mainetta. Hän on Suomen Snautserikerhon perustajajäsen ja oli mukana myös kansainvälisen snautseri- ja pinserijärjestön ISPU:n toiminnassa. Snautserit ja sittemmin shiba inut ovat nyt vaihtuneet tiibetinspanieliin.
Suomen Kääpiökoirayhdistys ja Suomen Snautseri-Pinserikeskusjärjestö ovat anoneet Elinalle meidän oman Kennelliittomme kultaista ansiomerkkiä. Toivottavasti seuraavalla kerralla tärppää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti