torstai 27. tammikuuta 2011

Kamreerintielle kysyntää

SKKY:n hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa keskiviikkoiltana tutussa kokouspaikassa Kasarmitorin laidalla.
Rutiininomaisten järjestäytymiskokousasioiden lisäksi kokouksessa mietittiin myös vastausta Kennelliitolta tulleeseen kyselyyn harrastuspaikkojen tarpeesta nyt ja tulevaisuudessa.
Totesimme, että näyttelypaikaksi tarvitsemme noin 18 kehää ja näyttelyn oheispalveluja varten olevan alueen Helsingistä. Neliömetritarpeen laskemiseen kenenkään laskupää ei riittänyt. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että ”erkkarimme” pidetään edelleenkin kesällä ulkoilmanäyttelynä.
Samoin olimme yhtä mieltä siitä, että Helsingissä hyvien julkisten kulkuyhteyksien ulottuvilla tarvitaan riittävä sisätila omiin ja jäsenyhdistystemme koulutuksiin, kokouksiin ja kerhoiltoihin.
Samalla päätettiin esittää, että Kennelliiton toimiston yhteydessä Kamreerintiellä oleva, alun perin koulutus- ja kokoustilaksi suunniteltu ja remontoitu tila palautetaan alkuperäiseen käyttöönsä.
Tuossa tilassa järjestettiin tuomarikoulutuksia, keskikokoisten ja pienten koirien treenejä ja yhdistysten kokouksia vuosien ajan, kunnes se yhtäkkiä siirrettiin Kennelliiton omistaman yhtiön toimistokäyttöön. Koulutus- ja kokoustilaa oli tarjolla ensin Tuusulassa ja nyttemmin metsän keskellä Lohjalla. Sinne meikäläinenkin joutuisi kävelemään bussipysäkiltä pimeää metsätietä parin kilometrin verran, mikä ei talven pimeydessä ja tuiskussa houkuttele.
Eipä silti, kuulin juuri eilen yhdestä innokkaasta koiraharrastajasta, joka oli ensin lentänyt Kemistä Lohjalla pidettävää iltatilaisuutta varten ja suhannut sitten taksilla lentoasemalta Lohjalle. Kyllä tulee harrastukselle hintaa!
En ole aivan selvillä, missä käytössä Kamreerintien koulutustila nyt on.
Meidän hallituksessamme olevat jäsenyhdistysten edustajat olivat ehdottomasti sitä mieltä, että tila on palautettava alkuperäiseen käyttöönsä, koska sellaisten kokous- ja koulutustilojen saanti, joihin saa viedä koiria ja joihin pienillä yhdistyksillä on varaa, on kiven alla ainakin täällä pääkaupunkiseudulla.
Ja niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin niiden korvissa, jotka tekevät jokaisen maitokauppareissunsa autolla, tänä päivänä monet käyttävät edelleen julkista liikennettä jo ympäristösyistä. Eivätkä vanhemmatkaan aina ehdi roudaamaan nuorisoa harrastuksiin omilla autoillaan.
PS. Onnittelut SKKY:n hallituksen jäsenelle YT Kivisaarelle, joka valittiin eilen kotikuntansa eli Nurmijärven kunnanhallitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti