tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kesällä Kaivariin

Helsingin kaupungin rakennusvirastolta tuli tänään ihan virallinen päätös, jolla Helsingin sydämessä meren äärellä oleva Kaivopuisto vuokrataan Kääpiökoirayhdistyksen elokuun viimeisen sunnuntain erkkarille jo 11. kertaa.
Vuonna 2009 olimme Kaivarin remontin vuoksi evakossa Kansallisoopperan ja Finlandia-talon välimaastossa ydinkeskustassa Hesperian puistossa, mutta viime vuonna palattiin entistä ehompaan Kaivariin.
Kaupungin päätöksenteossa on oma byrokratiansa, mutta kaupungin virkamiesten suhtautuminen meidän yhdistykseemme ja koiriin yleensä on ollut upeaa. Me olemme puolestamme saaneet kiitosta, koska Kaivari on aina jätetty samanlaiseen kuntoon kuin missä sen saimme – kiitos kaikkien niiden koiranomistajien ja näyttelyvieraiden, jotka ovat huolehtineet puiston siisteydestä.
Toivottavasti tänä vuonna skarpataan entisestäänkin, sillä viime vuonna joidenkin piknikeillään olleiden telttojen jäljiltä jäi aikamoinen sotku. Jos on ”maksava asiakas”, se ei suinkaan tarkoita, että halpoihin ilmoittautumismaksuihin voidaan sisällyttää siivouskuluja, eikä rakkaudesta harrastukseen työskentelevien vapaaehtoisten voi olettaa korjaavan näiden ”asiakkaiden” jälkiä.
Nyt kun virallinen päätös on tullut ja voidaan julkistaa, näyttelyn tiedot ilmestyvät internetiin parin päivän kuluessa osoitteeseen www.toydogs.net ja netti-ilmoittautuminen voidaan avata. Tuomariluettelohan on ollut nähtävinä jo jonkin aikaa – eikä siinä pitäisi olla häpeämistä, sillä niin monelle rodulle on varattu kääpiökoiriin erikoistuneet tuomarit, joista osaa nähdään jo lauantaina Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä.
Joten tervetuloa Kaivariin 28.8.2011!

***
Jääkiekkorintamalta tuli tänä iltana hienoja uutisia ainakin hesalaisten kannalta, kun HIFK eteni lätkän SM-liigan finaaleihin. HIFK on aidosti cool joukkue, jonka peliä on ilo katsoa! Vauhtiakin otteluissa on ollut, ettei ole tarvinnut siunailla, miksi meillä isommissa kaukaloissa peli vaikuttaa niin paljon tahmeammalta kuin NHL-kaukaloissa (missä sikäläinen suosikkijoukkueeni, New Yorkin Madison Square Gardenissa kotipesäänsä pitävä New York Rangers näyttäisi myös etenevän playoffseihin.)
Tässä kohtaa pitää kuitenkin moittia paikallista kaapelikanavaa ja Nelosen uudelleen järjestettyjä urheilukanavia, sillä koskaan ei tiedä, lähetetäänkö NHL-ottelu Sport Pro – ykkösellä vai sillä toisella kanavalla, joka ei kaapeliverkossa näy.
Torstaina on alkamassa golfin legendaarinen Masters-turnaus Augustasta, ja nyt odottelen, näytetäänkö kunkin kierroksen loppuhuipentuma, vai katkeaako lähetys kesken – ja näytetäänkö kunkin päivän kierros niin kuin on luvattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti