lauantai 3. heinäkuuta 2010

Urheilua ja askartelua

Television katselu tuntuu ajan haaskaukselta – ellei tee samaan aikaan jotain hyödyllistä.
Joskus ammoisina aikoina kudoin villapaitoja ja tein iltajumppani iltauutisten aikaan. Sitten kuvaan mukaan tulivat lhasa apsot, joiden turkin pesun ja föönaamisen voi aina ajoittaa mielenkiintoisen televisio-ohjelman ajaksi. Mikäpä siinä oli föönatessa ja harjatessa koiraa, kun samalla voi katsoa hyvää elokuvaa.
Nyt olen seurannut Wimbledonin tennisturnausta samalla, kun olen liimannut tarroja kirjekuoriin, tulostanut ja taittanut A-nelosia ja laittanut niitä esitteiden kanssa kirjekuoriin. Onnistuu hyvin kotisohvalla, kun työ on mekaanista eikä vaadi paljon aivotoimintaa.
Tuntipalkasta tulee todella hyvä, sillä niin kovat ovat ulkopuolisen näyttelypalvelun tarjoajan hinnat niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin paperiarkin taittamisesta. Laskeskelin säästäneeni kuin huomaamatta Kaivarin näyttelylle yli 500 euroa, kun kirjeitä on lähdössä yli 800 kpl. Vahinko vain, ettei urheilukanavan hintaa voi laskuttaa näyttelykuluina!
Kotikonttorissa toimistotarvikevarastot ovat rajalliset. Osoitetarrat ja paperi loppuivat juuri kriittisellä hetkellä, joten ei auttanut kuin kiiruhtaa Akateemiseen kirjakauppaan hakemaan lisää tavaraa ennen perjantai-iltapäivän miesten semifinaaleja. Samalla kaarsin kauppatorin kulmille hakemaan Helsingin kaupungin matkailutoimistosta ja hotelli Havenista esitteitä Kaivarin ulkomaisia tuomareita varten.
Haven on viime vuonna avattu uusi hotelli, joka on ensimmäisenä Suomessa hyväksytty Small Luxury Hotels of the World -ketjuun. Hienolta näyttää, ja palvelun pitäisi pelata.
Hotellista on suora yhteys useaan ravintolaan, mm. C.L.Engelin suunnittelemassa 1800-luvun kapteeni G.W. Sundmanin empiretyylisessä kotitalossa olevaan samannimiseen ravintolaan. Kehtaa näyttää pääkaupunkia ja sen palveluja ulkomaisille vieraille.
Askartelua varten olisin tarvinnut perjantai-iltana viiden erän ottelut, mutta sekä Tomas Berdych että Rafael Nadal selvisivät vastustajistaan suoraan kolmessa erässä. Näin työ jatkuu vielä sunnuntaina ja saattaa venyä vielä Ranskan ympäriajoon (joka alkaa lauantaina Rotterdamista ja jatkuu kolme viikkoa) – ellen sitten innostu katsomaan futismatseja.
PS. Englannista Windsorin suuresta näyttelystä tulleet tiedot kertovat, että suomalainen löwchen Chic Choix Markey Lifar on voittanut siellä paitsi rotunsa myös kääpiökoiraryhmän. Ryhmätuomarina oli meilläkin tuttu Liz Cartledge. Onnea ”Pertille” sunnuntain BIS-kisaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti