tiistai 24. elokuuta 2010

Aherrusta ja ampiaisen pistoksia

Ensi sunnuntain Kaivopuiston koiranäyttely on teettänyt niin paljon töitä, että blogimerkinnät ovat jääneet vähiin, mistä anteeksipyyntöni. Varastossa on runsaasti aiheita kansainvälisestä ja kansallisesta kennelpolitiikasta meiltä ja muualta, kun kaikkialla tuntuu kuohuvan. Niihin palaan heti Kaivarin jälkeen.
Nyt on hoidettu näyttelyluetteloita ja aikatauluja kuntoon, järjestelty parkkipaikkoja ja liikennemerkkejä, mietitty millaisella kammella sähköt saa puistossa auki ja millaisella avaimella liikenteenestotolpat alas, jotta huoltokuljetukset voidaan hoitaa. Pojat lupasivat testata upouudet vempaimet etukäteen, joten siitä ei liene huolta.
Maanantaina iltapäivällä käytiin läpi Helsingin kaupungin rakennusviraston kanssa kaikki käytännön järjestelyt yksityiskohtia myöten. Sovittiin, että me hoidamme vessapaperit ja kaupunki sähkön. Kuulostaa reilulta kaupalta.
Puistoon tulijoille voin kertoa, että sunnuntaina kaupunki järjestää puistokävelyjä klo 11.00 ja 15.00, ja historialliset puistokävelyt alkavat klo 12.00 ja 13.30. Oppaina ovat mm. tsaari Aleksanteri II ja tsaaritar, puiston perustaja Henrik Borgström ja muita historiallisia hahmoja. Siinä välissä on Kaivarin uusitun puistokujan viralliset avajaiset klo 13.00. Tarjoiluakin on, ja kävijöillä on mahdollisuus käydä vanhan ajan valokuvaajalla kuvauttamassa itsensä vaikkapa tsaarin kanssa.
Koiranäyttelyväki puolestaan alkaa tulla puistoon jo aamukahdeksalta, ja loppukilpailut alkavat klo 16.00. Luvassa on mielenkiintoinen VIP-vieras jakamaan ryhmäkilpailupalkintoja.
Nyt toivotaan edes säällistä säätä. Säähän kylmeni kertaheitolla, ja viime viikolla Koneen kentällä tuli vilu Kennelliiton ja Helsingin yliopiston eläintieteellisen tiedekunnan terveystutkimusrahaston hyväksi järjestetyssä match show’ssa. Tuottoa tuli, mutta enemmänkin rahaa voi kerätä ottamalla oppia monien ulkomaisten museoiden ja säätiöiden rahankeruusysteemeistä.
Tuon match show’n lisäksi olin ottanut viime viikonlopun vapaata Kaivarin töistä, mutta eipä siitä kovin rentouttava viikonloppu tullut. Ensin valtiollinen lentoyhtiömme peruutti lentoni ja siirsi minut kylmästi myöhäisillan lennolle. Valituksen jälkeen lento sitten vaihdettiin.
Lauantaina olin astumassa tärkeänä kehään valitsemaan päivän parasta veteraania, kun ampiainen pisti naamaan. Minulle juoksutettiin kortisonitablettia ja vettä. Koirien järjestyksestä en ole aivan varma, sillä koski niin vietävästi, eikä kipu hellittänyt moneen tuntiin. Aamuun mennessä naaman turvotus oli sentään tasaantunut.
Rainer Vuorinen lohdutti kiinalaisten uskovan ampiaisen pistoksen ehkäisevän flunssaa. Ehkä se flunssan ehkäisi, mutta ei poskiontelo- ja keuhkoputken tulehdusta, joten nyt niistetään ja köhitään. Murphyn lain mukaan oma lääkäri on tietenkin tällä viikolla lomalla, joten aamulla on löydettävä joku toinen tohtori – mieluiten sellainen, joka ei väitä vastaan, kun hänelle kerrotaan, millaisia troppeja on määrättävä, kun on kiireinen viikko ja viikonloppu edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti