torstai 12. elokuuta 2010

Loma loppuu!!

On kai uskottava tuota mainosslogania, sillä niin selviä merkit lomakauden loppumisesta ovat.
Strindbergin terassilla on lopetettu pöytiin tarjoilu, ja nyt kun lomalta palailevat ovat käyneet läpi sähköpostinsa ja lukeneet pöydille kertyneet postit, syyskauden kokousputki on alkanut.
Tiistai-iltapäivän vietin Kasarmitorin varrella ”Tähtitornissa” Helsingin kaupungin rakennusvirastossa. Käytiin läpi elokuun viimeisen sunnuntain ohjelmaa, jolloin kaupunki järjestää Kaivopuistossa uusitun puistokujan avajaiset ja puistojuhlat ja Kääpiökoirayhdistys perinteisen Kaivopuiston erikoisnäyttelynsä.
Näyttelyyn on ilmoitettu lähes 1300 koiraa, mikä tarkoittaa, että puistossa pyörii pari tuhatta koiraharrastajaa koko päivän. Puistojuhliin ja historiallisille puistokävelyille taas odotetaan parhaassa tapauksessa saman verran väkeä. Viralliset avajaisseremoniat ovat päivällä klo 13.
Suunnitelmia on tehty erinomaisessa yhteisymmärryksessä, ja kun tuolla kaupungin jalokiveksi mainitulla puistolla on kokoa, mahdumme kaikki sinne aivan mainiosti.
Keskiviikkona iltapäivällä oli Kennelliitossa hallituksen alaisen työ- ja talousvaliokunnan kokous, joka oli kutsuttu koolle vasta toista kertaa tänä vuonna. Siksi talousraportointi– ja muiden rutiinien vakiinnuttaminen kestänee oman aikansa.
Nyt syksyllä on edessä ensi vuoden talousarvion valmisteleminen. Kennelliiton jäsenmäärä ei ole kokenut talouskasvun hidastumisen myötä notkahdusta, vaan on jatkanut kasvuaan. Nyt jäseniä on jo yli 140 000.
Lisääntyneet jäsenmaksutulot yhdessä suhteellisen vakaiden rekisteröintimaksutulojen kanssa mahdollistavat toiminnan kehittämisen – mutta kustannustehokkaasti. Olen ollut aina sitä mieltä, että Kennelliiton tulee pitää menonsa kurissa, ja samaa mieltä olen edelleenkin. Jos tilanne kerran antaa myöten, huolehditaan siitä, että jäsenet saavat jäsenpalvelunsa laadukkaasti ja edulliseen hintaan.
Ilta kului Kaivopuiston rannassa Ursulan terassilla, jossa pidimme Kaivopuiston näyttelytoimikunnan kokouksen. Paljon näyttelyasioita käytiin läpi ja kiitollisena totesin jälleen, miten hienoa on, että meillä on vuodesta toiseen uskollisia vapaaehtoisia hoitamassa näyttelyn tehtäviä. Kaikenlaista pientä extraakin kehitettiin.
Kokouksen lopuksi kävimme vielä järjestelypäällikkö Hasse Heikkilän kanssa läpi puiston uusitut sähkö- ja vesipisteet, jotta voimme tilata sähköt oikeaan paikkaan.
Samoin mietittiin näyttelykehiä, sillä valkoposkihanhet ovat aiheuttaneet jonkin verran vahinkoa puiston nurmikolle. Nyt ne näyttivät popsivan uutta, puiston itälaidalle kylvettyä ruohoa, mutta lähtenevät evakkoon elokuun viimeiseksi viikonlopuksi.
Kotiin päästyä odotti kiireinen viesti Bratislavasta, jonne sitten toimitin Suomi-Belgia -futismatsin tuloksen FCI:n hallituksen kokoukseen. Luulenpa, että naapuri halusi kehuskella FCI:n belgialaisen pääsihteerin kustannuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti