keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kaivarikiireitä

Ovatkohan koiraharrastajat jo oppineet, että näyttelyihin on ilmoittauduttava määräaikaan mennessä, eivätkä itku ja selitykset auta, jos on myöhästynyt ja yrittää saada koiransa näyttelyyn ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen?
Ainakin tänään näytti edellisvuosia rauhallisemmalta. Eilen Kaivopuiston koiranäyttelyn viimeisenä ilmoittautumispäivänä sen sijaan tuli puheluja ja sähköpostitiedusteluja. Joku yritti Moskovasta saada useaa koiraansa näyttelyyn luvaten maksaa ilmoittautumismaksunsa vasta paikan päällä. Kun muutkin näyttelyt Suomessa ovat siihen suostuneet, selitettiin. Sai vastaukseksi, että samat säännöt koskevat kaikkia, oli sitten suomalainen tai venäläinen.
Eilen oli muutenkin hässäkkää. Kirjapaino toimitti näyttelyn kutsukortit, mutta ne jouduin hakemaan jonkun matkan päästä, kun poliisi ja paloautot tukkivat kadunpätkämme. Hälytysajoneuvojen meteli oli kova, mutta vahingot ilmeisesti jäivät pieniksi, kun palo ei ylittänyt lehtien uutiskynnystä.
En ollut edes varma, missä paloi: viereisessä talossa, jossa Lenin piileskeli ennen kuin lähti Venäjälle tekemään vallankumousta ja jossa asustaa Villakoirakerhon varavaltuutettu, vai vastapäisessä kulmatalossa, jonka kyltti kertoo kirjailija Mauri Sariolan asuneen talossa. Nyt siellä asuu mm. tunnettu pommikasvattaja ja –tuomari.
Eilen oli myös viimehetken yrittäjiä, jotka olisivat halunneet tulla Kaivarin näyttelyyn myymään tuotteitaan. Vastauksena oli ei oota, sillä mainos- ja myyntiluvat oli anottu Helsingin kaupungilta ja myönnettykin hyvän aikaa sitten.
Kaivariin ovat tulossa meidän vakioyhteistyökumppanimme, ja uutena on mukana esittelemässä toimintaansa Kennelliiton ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan yhteinen koirien terveystutkimusrahasto, jolle olemme lahjoittaneet esittelypaikan.
Koiranäyttelyn järjestämiseen liittyy paljon yksityiskohtia ja paljon muistettavaa. Onneksi alihankkijat ovat tuttuja jo vuosien takaa, joten asioiden hoitaminen on helppoa. Esimerkiksi Uuwana’s Gårdin Gustav totesi, ettei kesä kesältä tuntuisi, ellei Kaivarin isoon kehään toimitettaisi kukkalaitteita.
Ja englantilainen ruusukefirma, jota olemme käyttäneet jo parikymmentä vuotta, on jo oppinut ruusukkeisiin painettavien suomenkielisten tekstien oikeinkirjoituksen! Miksi Englannista? Koska toimitus pelaa, hinta on suomalaisia edullisempi, ja alvissakin säästetään, kun alv-prosentti on 17,5 eikä 22.
Kun vielä saadaan ruokalistat koordinoitua, koiramäärät ja aikataulut internetiin sekä aikataulukirjeet ja näyttelyluettelo kirjapainoon, voikin sitten rauhassa odottaa näyttelyä ja toivoa, etteivät ukkosmyrskyt ja trombit koettele näyttelypäivänä elokuun viimeisenä sunnuntaina.
Sitä ennen on kuitenkin laitettava kutsukortit kuoriin ja postiin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti