sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Koirakielto Kamreerintiellä

Monet rotujärjestöt ja rotuyhdistykset olivat tyytyväisiä tiedosta, jonka mukaan Kennelliiton Espoossa Kamreerintiellä sijaitsevan toimiston alakerrassa ollut koulutustila palautetaan takaisin alkuperäiseen käyttöönsä.
Tämä tilahan toimi vuosikausia mainiosti tuomarikoulutuksissa, kerhoilloissa ja kokoustilana, kustannuksetkin Kennelliiton jäsenyhdistyksille olivat hyvin kohtuulliset ja julkiset liikenneyhteydet erinomaiset. Kun vielä lähitaloissa ei ollut asutusta, naapuritkaan eivät valittaneet koirista.
Tila remontoitiin muutama vuosi sitten liiton toimiston remontin yhteydessä, jolloin mm. lattiapinta uusittiin niin, etteivät koirat liukastele. Pian sen jälkeen tila ohjattiin Kennelliiton omistaman yhtiön toimistokäyttöön, vaikka sitä ei siihen ollut tarkoitettukaan. Viimeiset pari vuotta tila on ollut varastona.
Ilo kokoustiloista, joihin saa myös viedä koiria, oli kuitenkin ennenaikainen – tiloissa on nyt koirakielto. Lisäksi joku hinnastoa tutkinut huomasi, että iltavuokra on 120 euroa ja viikonloppuna päivävuokra 150 euroa, eli ylittää pienten yhdistysten maksukyvyn, kun samaan aikaan esimerkiksi Helsingin Seudun Kennelpiirin kokoustilaa saa murto-osaan tästä hinnasta.
Selitykseksi koirakiellolle sain, että koirien karvat tukkivat talon ilmastointia ja koirat aiheuttavat ylimääräisiä siivouskuluja. Kerettiläisesti kyllä tuli mieleen, että nyt halutaan lisää vuokratuloja keskellä metsää Lohjan Muijalassa sijaitsevista halleista korvaamaan niiden korkeita vuokramenoja.
Loogiseltahan ei kuulosta, että Kennelliiton jäsenten koirat likaavat ja tukkivat ilmastointia enemmän kuin ylemmissä kerroksissa toimistoissa liiton palkkalistoilla olevien virkailijoiden koirat.
Maalaisjärjellä ajatellen kuvittelisi, että työpaikalla pienissä toimistohuoneissa olevista koirista syntyy vielä enemmän haittaa, sillä ilmastoinnin lisäksi ne likaavat myös tietokoneiden kovalevyjä. Ja mitenkähän paljon työaikaa kuluu, kun koiria hoidellaan ja ulkoilutetaan talon nurkan takana olevassa omassa koira-aitauksessa?

***
Harrastustilojen puute on puhuttanut viime aikoina, ja Kennelliitto on tehnyt jo kartoituksen eri puolilla maata tarvittavista näyttely- ja koulutustiloista, sekä sisä- että ulkotiloista. Selvitys tehtiin sen jälkeen, kun paikallisessa lohjalaisessa lehdessä uutisoitiin Kennelliiton omistaman Showlink Oy:n suunnitelmista hankkia mahdollisesti lisämaata ja rakentaa alueelle lisähalleja, kun näyttelypaikat tuntuvat olevan kiven alla. Toistaiseksi ei tietääkseni ole tehty mitään konkreettisia päätöksiä jatkotoimista.
Viime viikolla tuli taas mieleeni, miten me koiraharrastajat hoidamme suhteitamme kaupunkien ja kuntien päättäjiin, sillä koiranomistajat ja aktiiviharrastajat ovat veronmaksajia siinä missä muutkin kuntalaiset ja iso näyttely tai muu koiratapahtuma tuo paikkakunnalle myös tuloja.
Onneksi meillä Helsingissä päättäjien suhtautuminen koiraharrastukseen on hyvin myönteistä. Se tuli taas kerran esille, kun kaupungilta otettiin yhteyttä ensi kesän Kaivopuiston koiranäyttelyn tiimoilta – kun kaupungin lupaorganisaatio on muuttunut ja haluttiin varmistaa, että tiedämme oikean osoitteen, mihin kääntyä. Siinä samalla tuli käytyä läpi muitakin yhteistyökuvioita, eli homma hoituu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti