sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kevätvaltuusto Hanasaaressa

Kennelliiton valtuusto kokoontui jälleen tänä viikonloppuna kevätvaltuuston kokoukseen Espoon Hanasaareen. Mukana oli paljon uusia valtuuston jäseniä, sillä valtuuston kokoonpanosta taisi kolmannes vaihtua viime syksyn yleiskokouksessa.
Lauantaina oli ns. valtuustoseminaari, jossa käsiteltiin ajankohtaisia asioita. Katsoin kuitenkin parhaimmaksi pysytellä kotona neljän seinän sisällä parantelemassa kevätflunssaa.
Sunnuntaina varsinaisessa valtuuston kokouksessa olin paikalla. Ennen kokousta yritin ehdotella valtuuston puheenjohtajalle Eeva Anttiselle, että vetäisi kokouksen ripeästi, jotta ehdittäisiin katsomaan iltapäivällä kolmelta alkavaa Monacon Grand Prix’tä.
Kokous päättyikin jo kahdelta, mutta formuloiden alku jäi näkemättä, kun tuleva ex-naapuri tarjosi vielä punaviinilasilliset kokouksen päätteeksi. Kotiin pääsin kuitenkin vauhdikkaasti, kun bullmastiffeja edustava Auri Leppä tarjosi kyydin. Säästyi samalla Kennelliiton rahoja.
Raha-asiat käsiteltiin kokouksessa, ja hyvältähän tilanne näytti, kun tilinpäätös osoitti yli 1,2 miljoonan ylijäämää. Syynä budjetoitua paljon suurempaan ylijäämään oli, että budjetti oli tehty hyvin varovaisesti, kun otaksuttiin talouden taantuman iskevän myös koiraharrastukseen.
Näin ei käynyt, eikä mainittavaa laskua näy myöskään tänä vuonna. Samaan aikaan jäsenmäärä kuitenkin jatkaa kasvuaan. Niinpä ensi vuoden jäsenmaksuja ei korotettu, vaan vuosijäsenmaksu pysyy 32 eurossa.
Nyt vuosikertomuksen nimellä kulkevan Kennelliiton toimintakertomuksen käsittelyyn kului runsaasti aikaa, kun korjattiin tekstivirheitä. Toivottavasti saamme seuraavalla kerralla huolella valmistellut ja oikoluetut tekstit valtuustolle.
Kokouksessa oli mukava nähdä pitkän linjan borderterrieri- ja dalmisharrastaja Aune Luoso, jolle Kennelliiton hallitus oli myöntänyt kultaisen ansiomerkin. Ei olisi voinut osua parempaan osoitteeseen, sillä niin pitkän päivätyön Aune on tehnyt kasvattajana ja yhdistysaktivistina.
Aunen mukana merkin luovutustilaisuudessa oli hänen jo vuosia Ruotsissa asunut tyttärensä Anja Svensson, joka on jatkanut äidin harrastusta ja kilpailee siellä menestyksekkäästi kasvattamillaan borderterriereillä.

***
Sen verran ehdin formuloita katsoa, että näin miten Monacon kaduilla rytisi. Sebastian Vettelille ojensi voittajan palkinnon tietenkin ruhtinas Albert, ja muutenkin Monacon ruhtinasperhe oli hyvin edustettuna. Perheessä on odotettavissa pikapuoliin häät, kun Albert vie heinäkuun alussa vihille entisen eteläafrikkalaisen uimarin Charlene Wittstockin. Suruakin perheessä on tänä keväänä ollut, sillä Albertin täti, prinsessa Antoinette, kuoli aiemmin keväällä. Meidän koiraharrastajien keskuudessa hänet tunnettiin Monacon kennelklubin puheenjohtajana ja Monte Carlon koiranäyttelyn sieluna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti