sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kun kokous venyy…

Viikko hujahti niin nopeasti, ettei oikein ehtinyt huomaamaankaan, tuumin eilen istuessani frisöörillä. Ohjelmaa näytti riittävän joka päivälle, eikä kaikkia töitä ehtinyt edes tekemään.
Kevään ja kesän tuloakin saa edelleen odottaa, vaikka aurinko paistoi ja ilman piti lämmetä. Ainakin Tehtaankadun ja Kapteeninkadun kulmassa puhalsi niin kylmä merituuli, että vilunväristykset tuntuivat vielä illalla.
Keskiviikkoiltana olin Kasarmitorin laidalla Kääpiökoirayhdistyksen hallituksen kokouksessa. Jokunen hallituksen jäsen valitteli, että kyllä kokoukset venyvät, kun puheenjohtaja on paikalla.
Kokous aloitettiin puoli seitsemältä ja päätettiin vähän kahdeksan jälkeen. Siinä välissä ehdittiin syödä ja puida myös valtakunnanpolitiikkaa, kun hallituksen muodostamiskuviot alkoivat olla selvillä.
Itse kokousasioista tärkein oli Kennelliiton coton de tuléar-päätös, jolla noin 700 rodun koiraa heivattiin Ei jalostukseen -rekisteriin. Rotujärjestöön on tullut paljon palautetta kasvattajilta, jotka eivät ymmärrä, mitä heidän tulisi tehdä, kun itse eivät ole tietääkseen syyllistyneet yhtään mihinkään.
Ohjeet koirien siirtämisestä takaisin jalostuskäytön piiriin ovat epäselvät, ja yllätyksiäkin on tullut, kun kasvattaja on teettänyt jo aiemmin koirilleen DNA-tunnisteet ja polveutumismääritykset, eivätkä nämä olekaan kelvanneet. Epäselvää tuntuu olevan myöskin se, mitä määrityksiä Kennelliitto maksaa, jos mitään, ja mitkä viulut jäävät kasvattajien ja pennunostajien maksettaviksi.
Kääpiökoirayhdistyksen hallitus antoi päätöksestä (jonka tarkkaa sisältöä emme vieläkään tiedä) oman lausuntonsa, joka on luettavissa rotujärjestön uutissivuilta internetistä osoitteessa www.toydogs.net.
Omalta osaltani voin vain toivoa, etteivät muiden rotujen kasvattajat joudu ilman omaa syytään samanlaiseen tilanteeseen.

***
Englannin kennelklubin vuosikokous viime viikon lopulla kuulosti ensimmäisten tietojen mukaan tavanomaista värikkäämmältä.
Kokouksessa käsiteltiin Michael Gadsbyn koiran turkkien käsittelemistä ja testaamista koskeva aloite, joka olisi sallinut talkkia, silikoonia ja hiuslakkaa sisältävien aineiden kuten shampoon ja hoitoaineen käytön koirien turkkien hoidossa ja näyttelykunnostuksessa.
Gadsby oli kerännyt Facebookissa 3500 allekirjoitusta aloitteelleen. Kokousraporttien mukaan nykyinen testausmenetelmä ei aloitteen kannattajien mielestä pitäisi oikeudessa, sillä varmuutta näytteiden koskemattomuudesta ei ole, kun esimerkiksi naapurin koiransa turkkiin suihkuttamaa hiuslakkaa voi ahtaissa tiloissa kulkeutua myös naapurin koiran turkkiin.
Kokous hyväksyi David Cavillin kompromissiehdotuksen, eli turkkien doping-testaukset keskeytetään, kunnes asiasta on tehty kunnon selvitys.
Vielä suurempia muutoksia Englantiin on tulossa, sillä yhdeksän vuotta kennelklubin puheenjohtajana toiminut Ronnie Irving ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä, kun kennelklubin hallitus valitsee puheenjohtajan kesäkuun alkupuolella.
Keskustelu Irvingin ansioista ja puutteista on käynyt kuumana, ja yhtä kuumana tuntuvat käyvän spekulaatiot hänen seuraajastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti