keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Äänestetty on!

Nyt on kansalaisvelvollisuus täytetty eli äänestetty jo ennakkoon presidentinvaaleissa.
Yleensä olen käynyt äänestämässä varsinaisena vaalipäivänä, mutta tiistaina olin matkalla palaveriin Espalle Strindbergin kahvilaan, joten piipahdin samalla matkalla kaupungintalolla äänestämässä – kun ei tiedä, millainen sää on vaalipäivänä ja kun meidän äänestyspaikkamme on siirtynyt tuosta kulman takaa Tehtaankadun koululta Ratakadulle Norssiin.
Väkeä kaupungintalolla oli tasaista virtaa, mutta toimitus sujui nopsasti. Liimaputkikin oli varattu ruskeiden kirjekuorien sulkemista varten.
Väkeä näytti olevan myös Espalla Café Niinistössä, mutta ehdokas oli paikalla vain jo viime vaaleista tuttuna pahvi-Saulina.
Näissä vaaleissa monet kuuluvat kertovan avoimesti, ketä ovat äänestäneet tai aikovat äänestää. Omaa kantaani en aio tässä vaiheessa paljastaa muuta kuin toteamalla, että oman puolueen ehdokasta en äänestänyt.
Ehdokkaat vakuuttavat yhteen ääneen, miten paljon säpinää vaalikentillä on ollut, mutta itse olen kaipaillut enemmän tuoreita kannanottoja ja innostusta – sellaista kuin oli viime vaaleissa. Lieneekö niin, että galluppeja johtava Niinistö on katsonut parhaaksi olla erityisen varovainen kannanotoissaan, ettei ääniä katoaisi.
Paavo Väyrynen on yllättänyt hyvällä mainostoimistollaan, mutta riittääköhän se toiselle kierrokselle, kun niin monet muistavat jalasmökit ja vanhat suhmuroinnit?
Toinen Paavo, Lipponen, on vakuuttanut asiaosaamisella nimenomaan presidentin toimivaltaan kuuluvissa kysymyksissä, mutta karvahattu-look taitaa kuulua jo menneisyyteen. Haavistosta taas sanotaan, että fiksu mies, mutta kun on vihreä ja muutakin painolastia on kai oltu havaitsevinaan.
Ja sitten meillä on ehdokkaat, jotka lienevät lähteneet kisaan velvollisuuden tunnosta petaamaan asemia puolueelleen tai seuraaviin vaaleihin, oli sitten kunnallisvaalit tai eurovaalit.
Tärkeintä nyt on, että sunnuntaina mennään vaaliuurnille. Jos ehdokkaat eivät miellytä, aina voi äänestää vaikka Aku Ankkaa tai jättää tyhjän vaalilipun. Niin minäkin tein vuosia sitten, kun en hyväksynyt Kekkosen miltei automaattiseksi odotettua valintaa.

***
Meille tenniksen ystäville on taas koittanut kulta-aika, kun Australian avoimet ovat alkaneet. Jos jaksaa, otteluita voi seurata aamukahdesta myöhään iltapäivään (kun iltaottelut Melbournessa saattavat päättyä vasta puolen yön jälkeen sikäläistä aikaa).
Itse päädyin siihen vaihtoehtoon, ettei kannata seurata aamuyön ja aikaisen aamun otteluita, joista kuitenkin tulee uusintoja myöhemmin päivällä ja illalla. Ja onneksi on sekä Eurosport että Eurosport kakkonen - kun nämä suomenkieliset selostajat tuolla ykköskanavalla ovat niin onnettomia ettei heitä kestä kuunnella! Tulee ikävä Hessu ja Jari Hedmania. Eiköhän lukija länsirannikolta ole samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti