torstai 5. tammikuuta 2012

Sääliksi kävi…

… pikkuleijonien kapteenia Mikael Granlundia, joka floppasi pahan kerran rangaistuslaukauksessaan, kun Suomi otti yhteen Ruotsin kanssa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Calgaryssa keskiviikon vastaisena yönä. On taidettu antaa pojalle liian suuret saappaat.
Samalla tavalla floppasi maalivahti Sami Aittokallio vain vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä, kun Ruotsi pääsi tekemään tasoitusmaalin.
Ruotsin voitto oli ansaittu, sillä niin paljon paremmin sen joukkue pelasi. Sen toki myönsi myös Eurosport-kakkosen englanninnkielinen selostaja, jonka juttuja oli hauska seurata varsinkin, kun suomalaisten nimien lausuminen ei sujunut aivan kuin olisi odottanut. Aittokallio kuulosti Eetu Kalliolta, ääkkösnimistä puhumattakaan.
Syötöt sen sijaan napsahtivat kohdalleen ja kiekko liikkui, kun NHL:ssä pelattiin maanantai-iltana vuoden talviklassikko Philadelphia Flyersin ja New York Rangersin välillä. Ottelu pelattiin ulkoilmassa Philadelphiassa, joka oli aikanaan USA:n ensimmäinen pääkaupunki. Siellä annettiin maan itsenäisyysjulistus ja kirjoitettiin perustuslaki.
Puitteet lätkämatsiin olivat hienot, avajaisjuhlallisuudet komeat ja yleisöä paikalla lähes 50000. Vaikka Flyersin Kimmo Timonen onkin suosikkejani, toki olin tyytyväinen Rangersin voittoon. Rangershän on vähän kuin HIFK – värikäs ja intohimoja herättävä, mutta peliesitykset eivät aina vastaa mainetta eivätkä ole kunniaksi kotiareenaalle, Madison Square Gardenille.

***
Sääliksi käy myös äänestäjiä, jotka miettivät valintojaan tulevissa presidentinvaaleissa.
Vaisu on ollut vaalitaistelu, eikä tällä kertaa ole ilmassa samanlaista innostusta ja jännitystä kuin edellisissä vaaleissa.
Vaalimainosten ilmestyminen katukuvaan oikeastaan vahvistaa valjua kuvaa. Siellä poseeraa mielipidetiedusteluja johtava Niinistö presidentillisesti, siellä hymyilee pari ”sosiaalitanttaa” ja siellä on villapaidassaan kansan syviä rivejä edustava Soini – joka kuuluu juuri palanneen lomamatkalta Azoreilta.
Sinne ei jokaisella duunarilla olekaan varaa matkustaa sadetta ja pimeyttä pakoon, mutta eikös se ole niin, että älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon!
Mainoskampanjassaan on tainnut onnistua parhaiten vuosikymmeniä monien naurun ja pilkan aiheena ollut Paavo Väyrynen, joka on onnistunut kääntämään vitsit vaalivaltiksi Vuokko ja Paavo-mukeillaan ja muulla rekvisiitalla.
Eikös olisi muuten hienoa, jos presidentin rouva vetäisi tanssilava- ja hotellibisnestä ja kauppaisi siinä sivussa marjamehusta tehtyä viiniä, kun presidentti itse ei voisi harjoittaa yritystoimintaa virkansa ohessa? Näinhän illan televisiotentissä arveltiin.
Odotan nyt mielenkiinnolla seuraavaa presidenttitenttiä nähdäkseni, minkä verran Soinia tentataan niin Azorien lomasta kuin Vatikaanin oppien noudattamisesta, sillä kaukaa haetuilta tuntuu ajatus, että presidentti olisi abortin vastustaja ja suosittelisi Afrikan ja Aasian HIV- ja AIDS-epidemioiden rajoittamista pidättäytymisellä kondomien sijaan.
Äänestyspäätöstä miettiessä parhaat analyysit löytyvät Hesarin Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä-blogista, jossa keskustelu käy vilkkaana yli puoluerajojen. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti