maanantai 23. tammikuuta 2012

Vaalien jälkitunnelmissa

”Niinhän siinä kävi kuin me olimme suunnitelleet”, totesi tuttava, joka soitti presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen tuloksen selvittyä.
Analyytikot tutkivat nyt, miten vaaleissa taktikoitiin, ja ainakin minä tunnustan taktikoinnin, kun mietin sopivaa ehdokasta toiselle kierrokselle. Loppuviikosta kyllä harmitti, kun olin käynyt äänestämässä ennakkoon, vaikka olin vaalipäivänä kotona – vaaliuurnilla käynnistä kun on tullut oma traditionsa.
Kävin myös tutkimassa oman äänestysalueen tulokset. Äänestysprosentti, joka on yleensä meillä hyvin korkea, oli nyt 84,4%. Eniten ääniä keräsi Niinistö, 40,9%, mutta Haavisto oli vain karvan verran perässä 40,6% osuudellaan. Biaudet oli kolmantena 6,2%, seuraavina Lipponen ja Väyrynen 3,4% osuudella kumpikin. Arhinmäki sai 2,7%, Soini 1,8% ja Essayah 0,97%.
Taisi muuten Haavistokin huomata, että koiranomistajien riveissä on suuri potentiaalinen äänestäjäkunta, kun ehti vielä lauantaina avaamaan uuden hallin, jossa koirat kisasivat agility-kilpailuissa. Niinistöhän on saanut ylimääräistä mainosta bostoninterrieri Lennullaan.
Toisen kierroksen hyviä puolia ainakin on, että ilmaista kahvia on tarjolla päiväkävelyjen yhteydessä, kun tuohon kulman taakse oli avattu viime viikolla uusi Café Niinistö. En ehtinyt launtaina maistamaan, kun olivat sulkeneet jo ovensa, mutta tulevalla viikolla ajattelin pistäytyä. Jollei muuta niin ainakin tarkistamassa, onko kunnon kahvia.
Kennelharrastuksen aktiivien kannattaa kuitenkin olla tarkkana äänestyksen kanssa, sillä vaalipäivänä satoja aktiiveja on mukana Kennelliiton järjestämässä Koira-Expossa Vantaalla. Eli pitkämatkalaiset eivät ehdi vaaliuurnille, vaan pitää äänestää ennakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti