sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hyvää uutta vuotta 2012

Uusi vuosi tuli Kaivarin kulmille tavallista rauhallisemmissa merkeissä – tai ainakin siltä kuulosti.
Osasyynä lienee ollut yksityisten ilotulitekielto Helsingin keskustassa ja tietyillä erikseen määrätyillä alueilla kuten Kaivarissa, joskin jotkut paukuttelivat rakettejaan Kaivarin ja Merisataman rannassa.
Kaupungin järjestämä ilotulitus näkyi toki tännekin, mutta olihan se paljon vaatimattomampi kuin Sydneyn satama-alueen, New Yorkin Times Squaren, Berliinin Brandenburgin portin tai Lontoon Thamesin ilotulitukset. Sydneysta raportoitiin Australian uhranneen ilotulitukseen yli kuusi miljoonaa dollaria, mutta rahat tullevat takaisin moninkertaisesti turistien mukana. Olihan jo uuden vuoden yönä Sydneyn sataman ja oopperatalon liepeillä puolitoista miljoonaa uuden vuoden vastaanottajaa.
Tänään näkyi taivaalla myös outo valoilmiö: aurinko, ja kun lunta ei ollut (mitä nyt pakkassään puuteroimaa huurretta kaduilla ja autojen katoilla), mikäpä oli lenkkeillä ja nauttia talvesta toivoen, että tähän se jäisikin.
Joka tapauksessa kaikille hyvää uutta vuotta 2012 – ja tervetuloa juhlimaan Helsingin 200-vuotista taivalta Suomen pääkaupunkina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti