keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Postia Englannista

Postia toi mukavia uutisia Englannista: minut on valittu Englannin kennelklubin jäseneksi.
Tuon, vuonna 1873 perustetun maailman vanhimman kennelliiton suojelijana on kuningatar Elisabeth ja presidenttinä Kentin prinssi Michael.
Klubin päämaja taidegallerioineen ja ravintoloineen on Lontoon keskustassa Piccadillyllä.
Vaikka Englannin kennelklubi, The Kennel Club, rekisteröi vuosittain neljännesmiljoona koiraa, järjestää suuren Cruftsin koiranäyttelyn ja säätelee muutakin koiraharrastustoimintaa muiden kennelliittojen tapaan, se on myös yksityinen englantilainen klubi, jonka jäsenmäärä on rajattu. Sen jäseneksi ei voi itse pyrkiä, vaan jonkun jäsenen on esitettävä ja toisen jäsenen kannatettava uuden jäsenen valintaa.
Toukokuun lopussa kennelklubilla oli reilut 1200 jäsentä, joista viitisenkymmentä ulkomaista. Eniten ulkomaisia jäseniä on USA:sta (yhdeksän) ja toiseksi eniten Suomesta, nyt seitsemän.
Ensimmäisinä suomalaisina jäseniksi valittiin vuonna 1999 Kari Järvinen ja Rainer Vuorinen. Sen jälkeen seurasivat Hasse Lehtinen, Leena Harjapää, Annukka Paloheimo ja Elina Haapaniemi.
Kaikki erinomaisia edustamaan Suomea, ja oiva osoitus siitä, miten suomalaista kennelharrastusta ja Suomen Kennelliittoa arvostetaan paitsi tuossa järjestäytyneen koiraharrastuksen kehdossa myös muualla maailmassa.
Omalta osaltani olen mielissäni kennelklubin jäsenyydestä, sillä olen asunut aikanaan tovin Englannissa. Vuosien mittaan yhteydet Englantiin ovat säilyneet paitsi koiraharrastuksen merkeissä (edustaahan Kääpiökoirayhdistys monia englantilaisia rotuja) myös työn puolesta.
Tähän loppuun kuva parin vuoden takaa Englannin kennelklubin taidegalleriasta, jossa allekirjoitettiin kennelklubin ja Suomen, Ruotsin ja Norjan kennelliittojen välinen tuomarisopimus.
Vasemmalta kennelklubin varapuheenjohtaja Mike Townsend, blogisti, kennelklubin puheenjohtaja Ronnie Irving, Kennelliiton valtuuston varapuheenjohtaja Kari Järvinen, Norjan kennelliiton puheenjohtaja Nils-Erik Haagenrud ja Ruotsin kennelliiton puheenjohtaja Nils-Erik Åhmansson. (Photo: Courtesy of the Kennel Club) 

2 kommenttia:

  1. Onnittelut Kennel Clubin jäsenyydestä! Pakko maistua makoisalle! t. Emppu

    VastaaPoista
  2. Onnea Kennel Clubin jäsenyydestä!!! Upeaa!!! Ilpo & RoyalGrowl Löwchen

    VastaaPoista