keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kesämuotia terassin laidalla

Kaivarin kulmille tuli viimein keskiviikkona kesä. Sikalan terassilla Kapteeninpuistikossa oli miltei hiostavaa iltapäivän auringossa – kun ei ole tottunut lämpimään säähän ja vaatetuskin on vielä osin talviteloilla.
Sissi-chihuahuaa ei lämmin sää häirinnyt, päinvastoin. Innokkaana se listasi ohikulkevia koiria: yorkshirenterrieri ja maltankoira lyhyeksi leikatuissa turkeissaan, pitkäkarvainen chihuahua, lagotto, beagle, yksi valkoinen koira, jonka rodusta ei saanut selvää… Siinä tohinassa sen silmien ohi pääsi musta labradorinnoutaja ja staffordshirenbullterrieri.
Me muut ihastelimme paikallisten puliukkojen vakiokaartiin kuuluvan herran vaatetusta, sillä hänellä oli ihkauudelta näyttävät beigenväriset Caterpillar-kengät ja käsivarrella tummansininen Hugo Bossin ulsteri. Ulsterin hän taittoi parin metrin päässä terassilta olevalle penkille päänalusekseen, kun otti pienet torkut penkillä.
Selityskin merkkivaatteille löytyi. Naapuri on muuttamassa pois Kaivarin kulmilta (vaikkakin vain 10-15 minuutin kävelymatkan päähän) ja on muuttopuuhissa laittautumassa eroon turhasta roinasta.
Kengät ja vaatteet, joita hän ei ollut aikoihin käyttänyt, jotka olivat poissa muodista tai jotka olivat käyneet pieniksi tai isoiksi vyötärönmitan vaihdellessa, hän oli pakannut roskapusseihin viedäkseen ne Sikalan kulmilla olevaan UFF:n vaatekeräyslaatikkoon.
Kapteeninpuistikossa hän oli nähnyt vakiojengin ja päätti kysyä, kelpaavatko vaatteet ja kengät. Siinä sitten vaatteet oli lajiteltu ja pulijengi valitsi parhaat päältä loppujen päätyessä keräyslaatikkoon.
Laatutietoista väkeä, mutta he ovatkin paikallisia. Kulmakunnilla koulunsa käynyt taksisuhari tiesi kertoa, että joukossa on hänen vanhoja koulukavereitaan Tehtaankadun koulusta. Joku on kuulemma entinen lääkäri, toinen pappi.
Siitä ei ole tietoa, missä porukka yöpyy, sillä Kapteeninpuistikko ja lähellä oleva Tehtaanpuisto ovat yleensä iltamyöhällä tyhjiä, mutta päivällä heidät sieltä löytää nauttimasta kesästä meidän muiden tavoin. Kesä kaikilla, kunhan sitä kestäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti