lauantai 18. syyskuuta 2010

Hallituksen iltakoulu

Kennelliiton hallitus kokoontui torstai-iltana ns. iltakouluun, jossa asialistalla olivat muutaman rutiiniasian lisäksi valtuustolle marraskuussa esitettävän ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion valmistelu.
Iltakoulu pidettiin Espoossa Bodom- järven rannalla sijaitsevan Master Golf Coursen omistamassa, 1700-luvulta peräisin olevassa, klubitalon virkaa toimittavassa Bodomin kartanossa.
Edellisen kerran olimme samassa paikassa talvella, jolloin näkymä oli lohduton: lunta, pimeää ja kylmää. Ihmettelin tuolloin, miksi meitä pitää raijata muualle, kun Espoossa Kennelliiton toimistossa on riittävät kokoustilat ja kun kokouksissa on kuitenkin tarkoitus tehdä töitä.
En ole muuttanut mieltäni, mutta täytyy tunnustaa, että Bodomin kartano vanhoine puineen ja vehreine golfkenttineen näytti nyt paljon paremmalta torstai-iltapäivän auringonpaisteessa. Golfareita oli liikkeellä runsaasti, sillä tunnetusti golfin pelaajat ovat golfkentällä keväällä heti, kun lumet ovat sulaneet, ja pois he lähtevät vasta, kun kentät suljetaan talvikaudeksi.
Kennelliiton edesmennyt kunniajäsen Anja Toivanen tokaisikin kerran, että kun mies pelaa golfia, ei tarvitse koskaan pelätä hänen eksymistään harharetkille, koska golfkentällä hän kuitenkin on aamusta iltaan.
Illalla pois lähtiessä oli jo pimeää ja satoi kaatamalla. Sitä ennen oli käyty läpi toimintasuunnitelma ja talousarvio, joiden pitäisi kulkea käsi kädessä. Talousarviohan on toteutuneeseen tilanteeseen perustuva paras arvio ensi vuodesta. Tuloista pääosan muodostavat jäsenmaksut on määrätty jo viime keväänä, mikä helpottaa talousarvion tekoa, ja rekisteröintimaksuista päätetään marraskuussa talousarvion hyväksymisen yhteydessä.
Toimintasuunnitelmaan kertyy Kennelliiton kokoisessa organisaatiossa paljon tekstiä jo normaalirutiineista toimikuntineen ja työryhmineen, ja jos oltaisiin vähään tyytyväisiä, koko vuosi pyörisi samalla rutiinilla. Siksi on erityisen tärkeää määritellä tärkeimmät tavoitteet ja tehtävät, jotka aiotaan suorittaa tulevan toimintavuoden aikana.
Seuraavan kerran Kennelliiton hallitus kokoontuu lokakuussa, jolloin sekä toimintasuunnitelma- että talousarvioesitykset lyödään lukkoon. Marraskuun valtuusto sitten päättää niiden lopullisesta sisällöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti