lauantai 11. syyskuuta 2010

Pikinokka Piitu lintumetsällä

Kymmenen pistettä Suomen Pystykorvajärjestölle ja suomenpystykorvaharrastajille eilen illalla YLE:n televisiouutisten päälähetyksessä olleesta uutisjutusta, jossa kerrottiin ohimennen kanalintumetsästyksen alkamisesta.
Juttu olisi voinut olla vaikka maksettu mainos. Me maallikot näimme suomenpystykorvan ja sen isännän työskentelyä metsässä, kuulimme siinä sivussa rodun historiaa ja opimme, mitä koiran erilainen haukku merkitsee.
Kuvaus oli kuin stailistin suunnittelema keltavahveroineen ja samanvärisine, syysmetsään sopivine koirineen. Kun lintu jäi saamatta, viherpiiperötkään eivät voineet hermostua varsinkin, kun isäntä kertoi keräävänsä metsäretkillä koiransa kanssa myös sieniä.
Luulenpa, että Pystykorvajärjestön eläkkeelle jäänyt puheenjohtaja ja intohimoinen suomenpystykorvamies Antti Aarnio hykerteli tyytyväisenä.
Nyt jo Kennelliiton valtuuston jättänyt Antti on aina huolehtinut, ettei suomenpystykorvaa, ”kansallisaarrettamme”, kuten hän rotua kutsuu, unohdeta.
Niinpä kävimme aikanaan pitkät keskustelut aiheesta muokatessamme Kennelliiton nykyisten sääntöjen toiminnan tarkoitus –pykälää. Yhteisymmärrys löytyi keskustelujen jälkeen niin tässä kuin monessa muussakin asiassa, joskus huumorilla höystettynä.
Kuten kerran, kun olimme menossa valtuuston kokouksen väliajalta kokoussaliin ja käsittelyyn oli tulossa meidän ”puudelirouvien” kannalta tärkeä asia. Muistutin Anttia, että nyt pitäisi tukea meidän aloitettamme. Antti lupasi – jos lupaan vastavuoroisesti tukea kotimaisten rotujen asiaa. Niin lupasin, ja Antti käytti valtuustossa kannatuspuheenvuoron, jossa kertoi tehneensä minun kanssani kaupat ja kannattavansa aloitetta.
Tästäkös tosikot hermostuivat, ja seuraavaksi kuulin, miten kauppojani oli paheksuttu. Kuten olen sanonut ennenkin, nämä koira-asiat ja varsinkin kennelpolitiikka ovat niin vakavia asioita, ettei niihin saa leikkimieltä tai huumoria sotkea.

***
Tenniksen Yhdysvaltain avoimet mestaruuskisat ovat loppusuoralla. Onneksi, sillä ne ovat sekoittaneet aikatauluani, kun aikaero New Yorkiin on seitsemän tuntia ja otteluita on pelattu myös illalla sikäläistä aikaa.
Nyt perjantai-iltana naisten semifinaalit olivat ns. päiväotteluita, vaikka loppuivatkin vasta vähän ennen kahta aamuyöllä. Onneksi nämä kirkujat kuten Maria Sharapova ja Venus Williams eivät edenneet loppuotteluun, vaan siinä pelaavat viimevuotinen mestari Kim Clijsters ja Venäjän Vera Zvonareva.
Miesten semifinaalit pelataan lauantaina seitsemältä illalla Suomen aikaa, joten lauantai-ilta kuluu tenniksen parissa. Oma veikkaukseni on, että miesten finaaliin etenevät Rafael Nadal ja Roger Federer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti