keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulukokous Etelärannassa

Viimeinkin Helsingin eteläisissä kaupunginosissa on pantu hösseliksi!
Kun lähdin illansuussa SKKY:n hallituksen kokoukseen Etelärantaan ykkösen ratikalla, joka kulmalla oli kauhakuormureita ja kuorma-autoja siivoamassa pois pahimpia lumikasoja katujen varsilta. Aiemmin päivällä pudotettiin lunta lähitalojen katoilta – mitä ei ole vähään aikaan nähty joulukuussa näillä kulmilla.
Flunssapöpöt olivat karsineet kokouksen osanottajien rivejä: yksi oli puhekiellossa, toinen flunssakuumeessa ja kolmas nyrjäyttänyt nilkkansa. Ja yhdellä oli oman kuntansa sosiaalilautakunnan kokous. Onneksi oltiin kuitenkin päätösvaltaisia.
Ja onneksi oli päätetty pitää hallituksen kokous vielä joulukuussa, koska asialistalle tuli vielä viime hetken asioita, jotka olisivat vaatineet kokoontumista joululoman aikana. Kennelliitolta tuli nimittäin eilen lausuntopyyntö päivitetystä koirien vakuutusarvotaulukosta, ja lausuntoa haluttiin vielä ennen vuoden loppua.
SKKY:n monien rotujen osalta ehdotettu taulukko ei käy aivan sellaisenaan, sillä meiltä annettavat vakuutusarvolausunnot perustuvat useampiin kriteereihin riippuen siitä, onko koiran vanhemmille tehty terveystutkimukset ja onko niillä näyttelytulokset. Myös DNA-polveutumisvarmistus lisää koiran arvoa. Samoin meillä on oltu sitä mieltä, että koiran saavuttama Iso-Britannian tai USA:n muotovalion arvo on yhtä arvokas kuin FCI:n kansainvälisen valion arvo. Siksi olemme tähän saakka antaneet suoraan vakuutusarvolausunnot vakuutusyhtiöille, ja toivomme voivamme jatkaa samaa käytäntöä.
”Isoista” asioista listalla oli myös Suomen Affenpinserit ry:n pyytämä periaatepäätös siitä, hyväksymmekö apinapinserit rotujärjestömme alaisuuteen ja yhdistyksen jäsenyhdistykseksemme, kun rotu jää ilman omaa rotujärjestöä vuoden 2012 alusta Snautseri- ja Pinserikeskusjärjestön lakkauttaessa toimintansa, kun sen isommat rodut ilmeisesti päätyvät omiksi rotujärjestöikseen.
Vastaus oli myönteinen, kun todettiin, että apinapinserit (jotka ennen tunnettiin affenpinsereinä) ovat FCI:n ulkopuolella olevissa suurissa kennelmaissa kääpiökoirarotu – samaan tapaan kuin esimerkiksi pomeranian, englanninkääpiöterrieri ja yorkshirenterrieri.
Raha-asioitakin käsiteltiin, kun olemme uusineet vuosisopimuksen Lemmikkipalstoilla olevasta, koiranostajille suunnatusta mainoksesta ja lisäksi hyväksyttävänä oli isompi lasku, kun olemme maksaneet toistakymmentä jäsenyhdistystemme ja alajaostojemme edustajaa Kennelliiton helmikuussa järjestämään ns. Koira-Expoon.
Kun tämä oli vuoden viimeinen kokous, siinä törsättiinkin: jälkiruoaksi söimme herkullista creme brûlée’ta ja punaherukkasorbettia. Toivottavasti tilintarkastajillakin on joulumieltä!
PS. Viikonloppuna jäi uutisseuranta vähille. Siksi huomasin vasta sunnuntai-iltana, että Tukholmassa Drottningsgatanin kulmilla oli tapahtunut terrori-isku, joka olisi voinut olla seurauksiltaan kammottava. Myöskään kansankodissa (tai meillä) ei voida tuudittautua ajatukseen, ettei täällä tapahdu samanlaisia kauheuksia. Ja nyt tiistain aikana kansainväliset uutiskanavat ovat kertoneet USA:n diplomatian jättiläisen Richard Holbrooke'n kuolemasta ja elämäntyöstä. Hän ei miellyttänyt kaikkia, mutta sai paljon aikaan, vaikka ei ollut yes-ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti