tiistai 28. joulukuuta 2010

Kluuvikadun Maximissa

Joululoman elokuvatarjontaa täällä pääkaupungissa ei voi luonnehtia kuin sanomalla, että aneemista, aneemista… Valinnanvarassa ei ole kehumista, kun tämän vuoden monet mielenkiintoiset elokuvat vielä odottavat tuloaan Suomen elokuvateattereihin.
Paremman puutteessa kävin katsomassa Woody Allenin Lontoossa filmatun komedian You Will Meet a Tall Dark Stranger. Elokuvassa on tunnettua näyttelijäkaartia ja niin höpsöjä hahmoja kuin vain Englannista voi löytää, mutta se ei vetänyt läheskään vertoja Allenin parin vuoden takaiselle Vicky Cristina Barcelonalle.
Elokuvan valintaan vaikutti osaltaan se, että se esitettiin charmikkaassa Kluuvikadun Maximissa ja sen kakkossalissa, joka on entisöity alkuperäiseen asuunsa: iso, korkea sali, kristallilamput ja kullatut korkokuvat seinillä. Varsinkin pieneltä parvekkeelta on hyvät näkymät, eikä siellä tule samanlaista klaustrofobista tunnelmaa kuin monissa uudemmissa, pienissä elokuvateattereissa (popcorn kyllä haisee, mutta se ei ole teatterin vika).
Maxim on vanhin vielä toiminnassa oleva elokuvateatteri, joka aloitti aikanaan toimintansa vuonna 1909 Olympian nimellä. Välillä se oli Piccadilly, mutta on ollut 1930-luvulta lähtien Maxim. Ja vieressä on Fasun kahvila, jossa voi pistäytyä lasillisella ennen tai jälkeen elokuvan.
Suosittelen, jos haluaa hieman erilaista elokuvakokemusta.

1 kommentti:

  1. Helsingin pienten elokuvateattereiden katoaminen on todella surullista. Tilanne oli aivan toinen vielä viisitoista vuotta sitten. Minäkin muistan sen ajan ja ehdin käydä silloin elokuvissa, kun pieniä teattereita oli melkein jokaisessa korttelissa. Museokadun Cinema (tai Taru/Mikki joskus ennen vanhaan) sinnitteli pitkään ja näytti hyviä elokuvia. Hesperiankadun Ritzissä meni paljon piirrettyjä, kun olin pieni. Jos nyt mainitsee muutamia näistä lähialueen teattereista. Orion on tietysti edelleen toiminnassa ja sali ja erityisesti aula ovat komeita, vaikkakin hieman ränsistyneitä.

    Anna

    VastaaPoista