torstai 22. huhtikuuta 2010

Kaivarisuunnitelmia

SKKY:n erikoisnäyttelystä Kaivopuistossa 29.8.2010 on tulossa tavallista värikkäämpi tapahtuma, kun Helsingin kaupunki järjestää samassa yhteydessä nyt remontoidun Kaivarin puistokujan avajaiset.
Olin aamupäivän neuvottelemassa yhteistyökuvioista sen jälkeen, kun kaupungin edustajat olivat olleet yhteydessä ja ehdottaneet yhteistyötä.
Palaverin perusteella voin luvata, että kaikenlaista jännää on odotettavissa: puiston historiaan kuuluvia hahmoja oman aikakautensa asuissa puiston perustajasta kauppaneuvos Henrik Borgströmistä, Aurora Karamzinista ja Venäjän tsaarista alkaen. Saattaapa olla mahdollista, että puistosta käyskentelee arvovieraiden lisäksi myös luuttua soittava trubaduuri, kävijöitä valokuvaa vanhan hyvän ajan valokuvaaja ja kakkuakin yritetään järjestää juhlien kunniaksi.
Kun koirat olivat olennainen osa puistossa ja sen kylpylässä suurruhtinaskunnan aikana vierailleiden venäläisten aristokraattien elämää, eiköhän puistoon järjestetä myös aristokraattisia koiriaan taluttelevia vieraita historiallisissa asuissa.
Helsingin Pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö Pulu-1:n pojat ovat jo lupailleet järjestää paikalle vanhan paloauton, ja uskonpa, että kirjallista työmääräystään odottava hovieläinlääkärimmekin löytää vanhan hyvän ajan eläinlääkärin työtakin.
Hasse Lehtinen on jo luvannut kaivaa esille golfhousunsa, joissa hän 1940-luvulla patsasteli puistossa ja harjoitteli koirien esittämistä.
Nyt pidetyssä palaverissa koordinoimme tapahtuma-aikoja ja –paikkoja niin, että sovimme kaikki sulassa sovussa palaamaan kotiin Kaivariin viime vuoden Hesperian puiston evakkoretken jälkeen. Omalta osaltani voin sanoa, että on todella hienoa, miten hyvin yhteistyö pelaa ja miten hyvin pääkaupungin päättäjät suhtautuvat meihin kääpiökoiraharrastajiin.
Eli nyt vain suunnitteleman piknikkejä ja miettimään vanhoja asusteita!
Lisätietoja näyttelystä Suomen Kääpiökoirayhdistyksen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti