lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen pääkaupungissa

Jos ei ole pääsiäispyhinä koiranäyttelyssä eikä välitä hiihtolomasta Lapin ökykelohonkahuviloissa, kaupungissa on tänä päivänä paljon tekemistä myös juhlapyhinä.
Lappu on luukulla yhä harvemmissa paikoissa, ja ihmisiäkin on liikkeellä vuosi vuodelta enemmän, vaikka meidän Kaivarin kulmilla on edelleenkin tavallista hiljaisempaa.
Pitkänäperjantaina kaupat olivat kiinni, mutta kuntosali oli auki yhteentoista illalla, nuorisoa lappoi keilahalliin, monet ravintolat kulmakunnan Sikalasta alkaen olivat auki, ja elokuvateattereissa pyöri mielenkiintoisia elokuvia.
Lauantai-iltana olimme katsomassa Jason Reitmanin ohjaamaa elokuvaa ”Up in the Air”, jossa George Clooneyn esittämä ”urasuunnittelukonsultti” matkustaa ympäri maata antamassa potkuja työntekijöille, kun yritysten johtajilla ei ole selkärankaa hoitaa näitä ikäviä töitä itse – vaikka heille ei makseta kunnon palkkaa vain siitä, että he poimivat rusinat pullasta.
Samalla urakonsultti kerää lentoyhtiöiden ja hotellien bonuspisteitä päästäkseen sellaiseen palvelutasoon, jota lentomatkustaminen joskus tarjosi…
Muistan hyvin sen ajan, kun työmatkoilla sai automaattisesti siirron turistiluokasta businekseen ja joskus Atlantia ylitettäessä jopa ensimmäiseen luokkaan, ja matkustamisessa oli joskus jopa glamouria.
Nyt ovat ensimmäiset luokat kadonneet useimmilta lennoilta, ja lennoilla tarjotaan harvemmin mitään kunnollista syötävää, ellei ole itse valmis maksamaan kuivuneista sämpylöistä ja muusta roskaruoasta tai pysty vaikuttamaan lentoyhtiön valintaan.
Mikä onkaan hohdokkaampaa kuin tulla koiranäyttelyn jälkeen sunnuntai-iltana lentokentälle likaisena ja nuhruisena (ja joskus litimärkänä) ja ennen kaikkea nälkäisenä!
Elokuva oli joka tapauksessa katsomisen arvoinen. Toisena pääsiäispäivänä on sitten vuorossa ”Hachiko – Tarina uskollisuudesta”, joka perustuu tositarinaan japanilaisesta akitasta.
PS. Satuitteko katsomaan, miten Kääpiökoirayhdistyksen hallituksen jäsen Leena Parviainen puhui järkeviä pitkänäperjantaina Nelosen uutisissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti