keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kun alkaa mennä pieleen…

Yleensähän on niin, että kun asiat alkavat mennä pieleen, ne myös menevät pieleen…
Perjantaina jouduin tekemään ylimääräisen reissun, kun paperi ja osoitetarrat loppuivat. Yli 800 kuoren Kaivarin postituksen sain kirjekuoriin jo lauantaina futismatsien aikana.
Sitä ennen lasertulostimen värikasetti väsähti, eikä ravistaminen auttanut kuin muutaman kymmenen arkin verran. Kasetilla tulostaa noin 4000 sivua ja se kestää yleensä vuoden verran, mutta tietenkin se loppui juuri kriittisessä pisteessä.
Tuumin, ettei hätä ole tämännäköinen. Tilasin uuden kasetin verkkokaupasta odottaen toimitusta 2-3 päivän sisällä kulmakunnan Ärrälle (on halvempaa ja kätevämpää kuin noutaa itse kaupasta Ruoholahdesta.) Sillä välin tulostelin loppuja toisella, hitaammalla tulostimella – kunnes se ilmoitti yhden värikasetin olevan loppumassa!
Onneksi sain kriittiset tulostukset tehtyä.
Maanantaina taistelin Itellan nimellä tunnetun entisen postin kanssa, kun tämä palvelulaitos on uusinut sopimusasiakkaidensa palveluja. ”Uudistusten” oikea nimi on hinnankorotukset.
Viestien vaihto ensin Kuopiossa olevan palvelukeskuksen ja sitten puhelimitse yrityspalvelun kanssa toi esille, että Kääpiökoirayhdistykselläkin oli useita sopimuksia ja laskutusosoitteita. Itse emme edes kaikista sopimuksista tiedä (kun ennenkin on löytynyt sopimuksia, jotka olemme aika päiviä lakkauttaneet). Yhteenvetoa niistä en ole vielä onnistunut saamaan. Tuskin ihan pian tuleekaan, kun palveluja hoidetaan etätyönä.
Lopulta onnistuin saamaan tilauslapun, jolla voin viedä tuon ison lähetyksen Kasarmitorin postiin. Kaivopuiston oma postihan lakkautettiin jo vuosia sitten, ja pari vuotta sitten oli lakkautusvuorossa lähellä oleva Punavuoren eli Rööperin posti.
Maanantai-iltana ulkomaisia kirjeitä väsättäessä hajosivat päätetyöskentelyyn tarkoitetut silmälasit, eikä kirjeisiinkään ollut sopivia postimerkkejä.
Niin sitten tiistaipäiväksi olin suunnitellut logistiikan järkevästi kuten edesmennyt bassettini, joka aina mietti reitin etukäteen säästääkseen askeleen tai pari (ja landasi kerran haisevaan mutaojaan): ensin frisöörille, sitten Kasarmitorin postiin ja sieltä kotikulmille optikolle.
Muuten hyvä, mutta hieno frisyyri lätsähti, kun juuri silloin taivaat aukesivat, ja sateenvarjon olin jättänyt kotiin. Kirjeet sentään sain kunnialla postiin.
Kulmakunnan optikko oli sen sijaan kesälomalla, joten Stokkan reissu on taas tiedossa.
Nämä loma-ajat sekoittavat kulmakunnan palveluja. Olen ylpeillyt, että näillä kulmilla löytyy parin sadan metrin säteellä peruspalvelut kehdosta hautaan: on kolme pankkia, apteekki, Alepa (auki 7.00-23.00), Alko, kaksi sairaalaa ja hautaustoimisto.
Antiikkikauppiaat näyttävät olevan lomilla, ja niin on koirakahvilakin. Kaivopuiston lihakauppa sulki ovensa jo useita vuosia sitten ja tilalle tuli ranskalainen trahtööri. Koiranomistajan kannalta lihakauppa oli erinomainen, koska sieltä sai halvimmat koirien kakipussit (trahtööriltä en kehdannut kysyä.) Samoin ovensa sulki pesula, joka hoiti kotiinkuljetuksia, joten nyt pyykkikasat joutuu raijaamaan itse isompaan ketjuun kuuluvaan pesulaan, joka luopui kotiinkuljetuksista jo vuosia sitten…
Kennelliitossa sain asiani hoidettua vasta viidennen tavoittelemani ihmisen välityksellä, kun muut olivat lomilla. Täytyynee kai uskoa, että Suomi todellakin sulkeutuu juhannuksen jälkeen, ja tehollinen työaika jää aika lyhyeen, kun lasketaan pois joulu-, pääsiäis-, kesä- yms. lomat.
Näiden ongelmien jälkeen oli itse asiassa lohdullista todeta, että helppoa ei ole Ranskan ympäriajossakaan. Maanantain 2. etapilla väkeä lensi tien poskeen liukkaissa alamäissä ja tiistaina yhdellä jos toisella oli isoja laastareita ja siteitä jaloissaan ja kyynärpäissään. Ja tiistaina Vallonian ja Pohjois-Ranskan mukulakivillä puolisuomalainen Charly Wegelius teki todella komean ilmalennon pusikkoon, ja tien poskeen jäi myös seitsenkertainen ympäriajon voittaja Lance Armstrongkin rengasrikon takia.
Ja nyt tylsä Hollanti voitti Uruguayn futiksen Maailmancupissa. Vielä tylsempi finaali on odotettavissa sunnuntaina, jos Saksa kukistaa keskiviikkoiltana Espanjan.

1 kommentti:

  1. Futiksesta en mitään ymmärrä, mutta meillä tulostin oikuttelee juuri samoin... =)

    VastaaPoista