torstai 8. heinäkuuta 2010

Taidokas Espanja finaaliin

Kyllä oli nautinnollista katsoa eilen illalla Espanjan peliä World Cup-semifinaalissa Saksaa vastaan.
Espanjan joukkue on täynnä taiteilijoita, mutta kurinalaisia sellaisia: ”Saint Iker” eli varmastikin tämän hetken maailman paras maalivahti Iker Casillas, Xavi, Sergio Ramos, David Villa ja tietenkin Barcan kapteeni Carles Puyol.
”La furia roja” sai koko kehutun Saksan joukkueen näyttämään keskinkertaiselta - enkä ihmettelisi, vaikka Uruguay nappaisi pronssimitalin lauantaina.
Saksan liittokansleri Angela Merkel, joka vielä hehkutti joukkuetta edellisessä ottelussa, näytti jo poistuneen paikalta, ja kotimatkalle oli lähetetty myös DDR:n perillinen Michael Ballach.
Katsomossa oli sen sijaan Espanjan kuningatar Sofia, joka on tuurannut leikkauksesta toipuvaa kuningas Juan Carlosia useiden urheilutapahtumien katsomossa. Espanjan kuninkaallinen perhehän on hyvin urheilullinen (mm. kruununprinssi ja yksi tyttäristä ovat edustaneet maataan olympiakisoissa purjehtijoina).
Kuningatar on tunnettu koiraharrastuksestaan, sillä hänellä on ollut lhasa apsoja, jotka kilpailivat takavuosina usein arvonäyttelyissä. Kennelissä oli mm. Englannista edesmenneen Jean Blythin Saxonsprings -kennelistä tuotuja koiria.
Nyt pidän peukkuja Espanjan mestaruuden puolesta, sillä kuten todettu aikaisemmin, Hollanti vaikuttaa vähän tylsältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti