lauantai 23. lokakuuta 2010

Mairittelevaa Hundsportissa

Ruotsin kennelliiton jäsenlehden Hundsportin lokakuun numerossa on niin mairitteleva raportti Kaivopuiston koiranäyttelystämme, että se jättää ihan sanattomaksi. Ei voi muuta kuin todeta, että kiitämme ja kumarramme.
Päätoimittaja Torsten Widholmin kirjoittaman jutun otsikko on ”Charmikkaasti Helsingin Kaivopuistossa: Pohjolan suurin kääpiökoirashow”.
Hän toteaa näyttelyn olevan Suomen kansainvälisesti kaikkein tunnetuin erikoisnäyttely, ”prestige show”. Syitä tähän on useita: näyttelyn koko n. 1300 koiran osanottajamäärineen, kansainvälisistä erikoistuomareista koostuva tuomarilista, jota saa yrittää panna paremmaksi ken pystyy, ja ennen kaikkea ”maailman eksklusiivisimpiin kuuluva” näyttelypaikka Helsingin keskustassa.
Jutussa kerrotaan Kaivopuiston historiasta ja siitä, miten Kääpiökoirayhdistyksen edeltäjä järjesti ensimmäisen koiranäyttelynsä Kaivohuoneella vuonna 1922 kahden saksalaisen tuomarin arvostellessa 118 koiraa ja miten SKKY palasi juurilleen Kaivariin vuonna 2000. Myös puiston historiaa kerrataan.
Ruotsalaisille kääpiökoiraharrastajille hän suosittelee laivamatkaa ensi vuoden Kaivopuiston näyttelyyn, kun Siljan terminaalikin on vain kävelymatkan päässä. Samoin hän huomauttaa, että ruotsalaisilla koiranäyttelypaikoilla voisi ottaa oppia suomalaisista, jotka arvostavat tällaista näyttelypaikkaa pitäen paikat siistinä ja keräten roskansa talteen.
Jutun kuvituksena on tavanomaisen näyttelykuvien lisäksi kuvia puistossa esiintyneistä historiallisista hahmoista, kunniavieraista ja Bertel Nilssonin vuonna 1916 veistämästä, kalastavaa karhua esittävästä punagraniittipatsaasta sekä Kennelliiton ja Helsingin yliopiston eläintieteellisen tiedekunnan koirien terveystutkimusrahaston laskuun myynnissä olleista Turo-koirista, jotka toimittaja kyllä oli sotkenut nallekarhuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti