lauantai 16. lokakuuta 2010

Mediatapahtumaa ja muuta

Viikko hujahti niin nopeasti, että ehdin vasta perjantai-iltana kuntosalille ja hierontaan. Hyvää teki. Paluumatkalla huomasin lämpötilan laskeneen pariin asteeseen, mutta onneksi lunta ei ole näillä kulmilla toistaiseksi nähty.
Samalla reissulla huomasin entisen toimittajakollegani, YLE:n freelance-toimittajan Kimmo Wilskan päätyneen iltapäivälehtien etusivuille. Kun YLE:n englanninkielisillä uutisilla ei liene miljoonayleisöä, hänen naurettava olutpullotempauksensa suorassa lähetyksessä tuskin olisi herättänyt kovin paljon huomiota, jos kärpäsen tappamisessa ei olisi turvauduttu tykkiin!
Kimmo muuten on asunut jo vuosikymmeniä Suomessa, mutta vietti lapsuutensa Arizonassa. Siellä hänen peräänsä katsoi mm. perheessä au pairina toiminut Uma Aaltonen.
Tällä viikolla ei ole voinut avata television kansainvälisiä uutiskanavia ilman, että uutisissa olisi kerrottu viimeisimpiä tietoja Chilen San Josen kaivokseen loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastusoperaatiosta. BBC:llä taisi kaivoksen reunalta lähetetty suora lähetys kestää yhtäjaksoisesti puolitoista vuorokautta. (Kun brittejä yleensä moititaan huonosta vieraiden kielten taidosta, nyt BBC:llä oli marssittaa uutislähetystensä ankkureiksi sujuvaa espanjaa puhuvia toimittajia, jotka eivät kaivanneet tulkkia haastatellessaan Chilen silmäätekeviä ja kaivosmiesten sukulaisia.)
Tuo pelastusoperaatio oli mitä suurimmassa määrin mediatapahtuma, jossa ammattilaisten kädenjälki näkyi. Ihmekös tuo, sillä Chilen monimiljonääripresidentti Sebastian Pinera omistaa mm. televisioaseman. Haastattelulausunnotkin olivat niin kurinalaisia, että kysyttäessä Chilen kaivosten surkeista olosuhteista ja puutteellisista turvallisuustarkastuksista, vastaajat sivuuttivat sujuvasti aiheeseen liittyvät kysymykset. Eihän lehdistölle tarvitse kertoa, mitä ei halua!
Torstai-iltana meillä oli perinteinen Kaivopuiston näyttelyn loppukokous paikallisessa Sikalassa eli Sea Horse’ssa, jossa tarjoillaan kaupungin parhaat silakat.
Näyttelyasioiden ohella ehdittiin kuulla viimeisimmät uutiset. Puppu Schauman ja Heidi Streng raportoivat Eckerön näyttelystä Ahvenanmaalta, missä molemmat kuuluvat kalustoon. Leena Sarven kanssa puolestaan vaihdettiin mielipiteitä edellislauantain kasvattajagaalasta. Ruokailun ohessa ehdittiin myös miettiä, mitä hauskaa keksittäisiin ensi vuoden näyttelyyn.
Poislähtiessämme huomasimme ravintolan täyttyneen jo ääriään myöten kuten tavallista. Kanta-asiakas Andy McCoy ei ollut paikalla, mutta sisään harppoi YLE:n entinen toimitusjohtaja ja nykyinen SDP:n puoluesihteeri.
Kotiin tultua sain vielä lyhyen raportin FCI:n hallituksen kokouksesta Saksasta palaavalta naapurilta. Hän kertoi kokouksessa käsiteltyjen asioiden sisältäneen Suomessa järjestetyt palveluskoirien IPO- Maailmanmestaruuskisat ja niissä tapahtuneet purematapaukset, jollaisia ei voi puolustella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti