maanantai 4. lokakuuta 2010

Viikonlopun Ryder Cup

Pöydällä odottaa muutaman kilon pino Kennelliiton ensi torstain hallituksen kokouksen papereita. Niiden kahlaamisen päätin jättää sovinnolla alkuviikkoon ja ottaa viikonlopun ”iisisti” seuraamalla golfin joka toinen vuosi pelattavaa Ryder Cupia televisiosta.
Golfiin perehtymättömille kerrottakoon, että osallistuminen Ryder Cupiin on jokaisen amerikkalaisen ja eurooppalaisen ammattigolfinpelaajan uran kohokohta. Kolmipäiväinen turnaus pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1927 brittiläisten ja amerikkalaisten golfareiden kesken. Nimensä se sai palkintopokaalin lahjoittajan Samuel Ryderin mukaan. Vuonna 1979 Euroopan joukkueeseen tulivat mukaan myös Brittien saarten ulkopuolelta muut eurooppalaiset pelaajat.
Turnaus pelataan vuorotellen USA:ssa ja vanhalla mantereella. Tänä vuonna oli Euroopan vuoro isännöidä turnausta, joka järjestettiin Newportin lähellä Celtic Manorin kentällä Walesissa.
Perjantain pelit jäivät käytännössä pelaamatta rankkasateiden vuoksi, joten lauantaina ohjelmaa olikin sitten aamukymmenestä iltaseitsemään. Istuin uskollisesti katsomassa suoraa lähetystä, jota häiritsi (tavan mukaan) pari koiraihmistä omilla näyttelyselostuksillaan.
Sunnuntaiaamuna olin varautunut golfiin jo aamukymmeneltä, mutta herättyäni totesin, että pelit myöhästyisivät, kun kenttä tulvi yöllisten ja aamuisten rankkasateiden takia. Niinpä ehdin tehdä Merisataman ja Kaivarin lenkin ja todeta, miten hieno syyssää meillä oli!
Meri oli miltei tyyni, aurinko paistoi, ja rannassa turistit ottivat kuvia toisistaan ja kauniista maisemista. Panin merkille herrasmiehen, joka istui villakoiransa kanssa nauttimassa merimaisemasta, ja samaa jäätelötötteröä näyttivät molemmat maistelevan.
Purjehdusseurojen venepaikoilla näyttivät veneet jo harvenneen. Kulkiessani mietin, minne veneet nyt säilötään, kun Merisataman rannassa kaupunki rakentaa hienoa uutta puistoa ja nurmikenttiä. Puistoalueesta tulee varmasti upea, mutta oma viehätyksensä oli talvisäilöön rannalle tuoduilla purjeveneillä, kun kevään tulon tiesi aina, kun ensimmäiset veneenomistajat ilmaantuivat kunnostamaan veneitään.
Vasta jälkeen päin hoksasin, että päiväkävelyllä olisi voinut käydä myös Kauppatorilla avatuilla Silakkamarkkinoilla, jossa myös kansanedustajaehdokkaat olivat jakamassa mainoksiaan. Vaalirahoitus yrityksiltä ei kuulemma ole yhtä runsaskätistä kuin aikaisemmin, kiitos vaalirahasotkujen.
Golf oli jännittävääkin jännittävämpää, ja olin iloinen eurooppalaisten menestyksestä. Jopa vasta-alkajat, eli italialaiset Molinarin veljekset, pitivät pintansa, ja englantilaiset Lee Westwood ja Luke Donald pitivät huolta siitä, että Tiger Woods kärsi kaikkien aikojen rökäletappionsa Ryder Cup’issa.
Huonon sään takia Ryder Cup’in kaksinpelit joudutaan nyt pelaamaan ensimmäistä kertaa maanantaina jo heti aamusta alkaen, joten minua on turha häiritä koira- tai muilla asioilla ennen iltaa. Samalla ehdin saada päätökseen taulujen pesuprojektin: sunnuntaina ehdin golfia seuratessani prässätä hameita ja housuja ja pestä 14 taulua (lasin takana olevia litografioita ja grafiikkaa), mutta maanantaina on tauluja jäljellä vielä enemmän kuin toinen mokoma. Että voi sanoa tehneensä jotain hyödyllistäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti