tiistai 12. lokakuuta 2010

Viikonlopun kasvattajagaala

Viikonlopun ohjelmassa oli lauantai-iltana Suomen Koirankasvattajat ry:n eli SuKoKa:n kasvattajagaala, jonne olin saanut kutsun jonkin sortin kutsuvieraana.
Niinpä suuntasimme lauantaina illansuussa Vihdin Nummelaan. Kennelliiton kunniajäsen ja pitkäaikainen entinen hallituksen jäsen Rainer Vuorinen toimi soföörinä. Hänellä oli daaminaan toinen Kennelliiton kunniajäsen ja entinen hallituksen jäsen Nunne Holm.
Kun autossa oli näin arvovaltaista lastia, olin hankkinut sekunnin tarkat ajo-ohjeet – niin tarkat, ettei joka liikenneympyrää edes huomattu. Perillä Nummelassa pysäytettiin yksi ohikulkija, joka ohjasi meidät perille.
Perillä isäntäväki, Juha Kares ja Carina Kitti, ohjasivat meidät pyöreään pöytään, jossa jo istui Kennelliiton kunniajäsen Ritva Raita. Hän kertoi tulleensa juuri arvostelumatkalta Australiasta ja olevansa lähdössä Kanadaan. Eli vannoutuneita koiratuomareita ei pysäytä mikään!
Pian pöytään ohjattiin myös kaksi muuta kunniajäsentä, Hasse Lehtinen ja Kirsti Bremer (entinen Wuorimaa), joista Kirsti oli ensimmäinen Kennelliiton hallitukseen valittu nainen ja palveli hallituksessa yhdeksän vuotta.
Kirstiä en ollut tavannut vähään aikaan. Aikaisemminhan meillä oli paljon yhteistä, kun olimme molemmat mukana bassetharrastuksessa ja kun Kirsti ja hänen edesmennyt miehensä Atos kävivät ahkeraan näyttelyissä basset fauve de Bretagne’idensa kanssa. (Ja sivun mennen sanoen Kirsti on kanssani edelleenkin samaa mieltä, että fauve on fauve eikä mikään Bretagnenbassetti.)
Aikanaan tapasimme Kirstin ja Atoksen kanssa useinkin Stockmannin ruokaosastolla, jossa ruokahyllyjen välissä laitettiin Kennelliiton ja kennelharrastuksen asiat järjestykseen. Ei ihme, että ruokaostoksilla vierähti joskus tunti, parikin.
Selitys plaseerauksella gaalapaikan ainoaan pyöreään pöytään valkeni heti kohta, kun olimme saaneet alkudrinkit. Tilaisuuden seremoniamestarina toiminut Leena Sarvi nimittäin haastatteli meitä kaikkia tekemisistämme.
Minulta kysyttiin tietenkin Kaivopuiston näyttelystä ja tästä blogista samoin kuin harrastamistani roduista. Taisin olla hieman liian pitkäsanainen kertoessani, miten Englannista muuton jälkeen siirryin villakoirasta basset houndeihin ja millainen ensimmäisen bassetin hakumatka ralliin trimmatulla Mini Cooperilla oli.
Leena kyseli myös entisiltä hallituskonkareilta, millainen Kennelliiton ja kennelharrastuksen tilanne heidän mielestään nyt on. Oli surullista kuulla parinkin suusta, miten heidän mielestään Kennelliitto on tänä päivänä sekaisin ja varsin sekasortoisessa tilassa. Kulta-ajat tässä harrastuksessa ovat ohi, tuntui olevan veteraanien mielipide.
Kun minulta kysyttiin Kennelliiton tilanteesta, totesin, että näkisin mielelläni Kennelliiton, jossa ei puututa joka asiaan niin monimutkaisilla määräyksillä, etteivät jäsenet pysy perässä, ja Kennelliiton, jossa asioista keskustellaan ja pyritään aitoihin kompromisseihin sen sijaan, että päätökset ja määräykset sanellaan ylhäältä päin. Ja että meidän tulee luoda keskusteleva, vuorovaikutteinen ilmapiiri, jossa voidaan keskustella myös valmisteilla olevista asioista, kun nämä yhteiset asiat ovat harvoin valtiosalaisuuksia, joista ei saisi puhua.
Myöhemmin jälkiruoan aikana Leena haastatteli paikalla olleita kasvattajia, joiden keskuudessa ”pyöreän pöydän” mielipiteet tuntuivat saaneen vastakaikua. Samanlaisia mielipiteitä kuulin myös taukojen aikana pistäytyessäni muutaman kerran gaalapaikan pihalla.
SuKoKa oli valinnut tämän vuoden ansioituneiksi kennelkansalaisiksi Ritva Raidan, Hasse Lehtisen, Rainer Vuorisen ja Thea Dahlbomin, jotka varmasti ansaitsivat huomionosoituksen.
Jouduimme poistumaan gaalasta siinä vaiheessa, kun orkesteri vasta viritteli ensimmäisiä nuottejaan, sillä Nunnella oli seuraavana aamuna aikainen lähtö Hämeenlinnaan – koiranäyttelyyn, mihinkäs muualle.
Paluumatkalla nuoteistani ei ollut paljon apua, mutta oikealle tielle löydettiin, kun kysyttiin Nummelan keskustasta parilta nuorelta mieheltä ohjeita. Kotimatkalla todettiin, että mukava ilta oli ollut, ja oli ollut mukava nähdä koiraharrastajia kerrankin niin hienoissa juhlatamineissa, ettei ollut tuntea!

***
Gaalan aikana ja väliajoilla keskusteltiin myös tulevasta Kennelliiton yleiskokouksesta, jossa valitaan kennelpiirien ja rotujärjestöjen valtuustoedustajien lisäksi 12 edustajaa ns. vapailta listoilta seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Kennelliiton valtuustoon.
Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että valtuustoon tulee valita aktiivisia kennelharrastuksen edustajia ja kasvattajia.
Ehdokkaat esitetään yleiskokouksessa, mutta jokainen Kennelliiton jäsen voi varmistua siitä, että hänen äänensä tulee käytettyä, toimittamalla valtakirjat etukäteen, mikäli ei itse voi osallistua kokoukseen.
Valtakirjakaavakkeet ja ohjeet löytyvät mm. SKKY:n uutissivuilta osoitteesta www.toydogs.net > Uutisia ja tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti