maanantai 15. marraskuuta 2010

Vaali- ja hallitusohjelmatavoitteita

Poliittiset puolueet pohtivat parhaillaan työryhmissään omia hallitusohjelmatavoitteitaan ja niiden reunaehtoja ensi huhtikuussa pidettävien eduskuntavaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluja varten.
Samaa työtä on tehty erilaisissa etujärjestöissä jo hyvän tovin, kun ne määrittelevät omia tavoitteitaan niin eduskuntavaalikampanjoita käynnisteleville puolueille kuin muodostettavan hallituksen hallitusohjelmaa varten.
Kennelliiton tavoitteista saimme lukea perjantain Helsingin Sanomista, jonka ”Hallitusohjelma 2011”- sarjassa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Suni ja liiton toiminnanjohtaja Pekka Ala-Jaakkola kertoivat, mitkä liiton tavoitteet ovat. Artikkelin voit lukea tästä.
Joku jäsen soitti ja kyseli, mitä muuta ohjelmatavoitteissa on, kun asialistalle löytyisi muitakin kuin artikkelissa mainittuja, koirankasvattajia ja –omistajia, Kennelliiton jäsenyhdistysten toimintaa ja vaikkapa metsästyskoirien käyttöä koskevia asioita.
Jouduin tunnustamaan nolona, että en tiedä, kun en ole nähnyt koko paperia, eikä näitä tavoitteita ole edes käsitelty tai päätetty Kennelliiton hallituksessa, vaikka muistan maininneeni tästäkin asiasta jo kuukausia sitten.
Lieneekö niin, että meillä hallituksen jäsenillä ei katsottu olevan mitään annettavaa näiden tavoitteiden määrittelemiseen, vai katsotaanko nämä asiat niin vähäpätöisiksi, että hallituksen on parempi istua jopa kymmenen tuntia käsittelemässä aivan muita asioita rekisteröintipoikkeusluvista rekisteröintimaksujen kohtuullistamiseen tai rutiinikurinpitoasioihin?
Omalta osaltani en olisi pannut pahakseni, vaikka näiden tavoitteiden muotoilemiseen olisi haettu laajempaa panostusta kentältä vaikkapa valtuustoseminaarin yhteydessä.

***
Kennelliiton yleistä jalostusstrategiaa muokkaamaan nimetty, eri rotujärjestöjä ja roturyhmiä edustava jalostusstrategiatyöryhmäkin kuuluu kokoontuneen ensimmäiseen kokoukseensa viime viikolla.
SKKY:n edustaja työryhmässä, Leena Parviainen, haukkui kokouksen jälkeen minut pystyyn työryhmän työn aikataulusta, kun hänen mukaansa oli kerrottu hallituksen päättäneen, että esityksen tulee olla valmis tammikuussa pidettävään hallituksen strategiapalaveriin mennessä, jotta se voidaan tuoda kevätvaltuustolle päätettäväksi.
Yritin vakuuttaa Leenalle, että ei tällaista ole missään päätetty. Tarkistin asian vielä kokouksen pöytäkirjasta, ja siellä todettiin työryhmän nimeämisen yhteydessä, että työryhmä valmistelee esityksen niin, että se voidaan esitellä lausuntokierroksen jälkeen valtuustoseminaarissa keväällä 2011 (ja tämä päätös oli tehty elokuun lopulla). Tammikuusta tai asian päättämisestä kevätvaltuustossa ei puhuttu mitään.
Työryhmälle taitaa tulla töitä myös joululomaksi, jos esitys todellakin aiotaan käsitellä hallituksessa, lähettää lausuntokierrokselle rotujärjestöille ja tuoda vielä valtuustoon toukokuussa.
Olisikohan viisaampaa tehdä työ harkiten ja huolella, kun isoissa asioissa hätäileminen harvemmin kannattaa, kuten huomattiin edellisen jalostusstrategiaesityksen yhteydessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti