maanantai 8. helmikuuta 2010

Asiat tärkeysjärjestyksessä

Kolmisensataa Kennelliiton jäsentä kerääntyi viikonvaihteessa Järvenpäähän ns. Koira-Expoon kuuntelemaan eriaiheisia luentoja koiraharrastukseen liittyvistä aiheista. Itse jouduin antautumaan jo tammikuun alkupuolelta vaivanneen flunssapöpön takia ja jäämään kotiin.
Niinpä olen viikonloppuna lukenut kirjallisuuden Nobelin palkinnon voittaneen turkkilaisen Orhan Pamukin uusinta romaania, joka ilmestyi englanniksi viime vuoden lopulla otsikolla "The Museum of Innocence".
Syrjäsilmällä vilkuilin lauantai-iltana "Sideways"-elokuvaa, jota en pitänyt kovin kaksisena nähtyäni sen aikanaan elokuvateatterissa, mutta sen viiniviljelmämaisemat Kaliforniassa herättivät paljon mukavia muistoja omilta matkoiltani Napa -laaksoon, San Franciscoon ja Kalifornian pääkaupunkiin Sacramentoon.
Sacramentossa olin innoissani päädyttyäni asumaan Senator-hotelliin, joka kuhisi lobbareita ja lainsäätäjiä, kun osavaltion edustajainhuone tappeli tuolloinkin budjetista ja pääkadun täyttivät monenkirjavat mielenosoittajat. (Rahoista siellä puhutaan nytkin, kun pahat kielet väittävät osavaltion olevan lähes vararikossa.)
Viinitiloille tehtyjä retkiä järjesti eläkkeelle jäänyt amerikkalainen diplomaattiystävä, koiranomistaja hänkin. Joitakin vuosia myöhemmin hän koki kovan kohtalon, kun hänen Oaklandissa San Franciscon pohjoispuolella sijaitseva talonsa tuhoutui nopeasti etenevässä maastopalossa, jotka nekin ovat kovin tavallisia tuolla alueella. Hänen oma henkensä säästyi, mutta mukaan hän ehti sieppaamaan vain valokuva-albuminsa, golfmailansa ja villakoiransa. Eli asiat tärkeysjärjestyksessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti